dnbe_3D_no-svart-trykk
veronicavangroningen-DNBE2019-15

Rules of Behaviour I

Rules of Behaviour er vårt nye sanntidsprosjekt i samarbeid med vår Artist in Residence Michael Wollny og kurator Geir Lysne. Sanntidsmusikk er improvisasjon på klassiske premisser – musikk som er skapt der og da, og som aldri vil kunne opplevelse på nøyaktig samme måte igjen. I konseptet Rules of Behaviour jobber musikerne med styrt improvisasjon. De har altså definert noen regler for hvordan man forholder seg musikalsk til hverandre. I snutten under kan du høre Michael Wollny og Geir Lysne fortelle om konseptet, og hva det innebærer både for musikerne og publikum. Du vil også høre utdrag fra tidligere konserter, og en liten smakebit fra trioen Førkjes debut.
Nosferatu er en tysk stumfilm-grøsser fra 1922. Improvisasjon til denne filmen var begynnelsen på samarbeidet med Michael Wollny.
Hør Michael fortelle litt om begynnelsen her:
Vårt mål er at hver konsert skal være unik og spennende, og at alle som er tilstedværende skal oppleve et snev av magi....
Improvisasjon er krevende! Musikerne kaster seg ut på dypt vann når de entrer scenen, helt uten noter og uten å vite nøyaktig hva innholdet i konserten vil bli.
Improvisasjon på klassiske premisser, med visse definerte regler for hvordan man forholder seg musikalsk til hverandre.
Det er en måte å definere konseptet Rules of Behaviour på.
 
 
Vår kurator i sanntidsmusikk, Geir Lysne gir sin forklaring på Rules of Behaviour.
Magiske øyeblikk! Kurator Geir Lysne forteller om hva du kan oppleve på sanntidskonsert
Rose (Fløyte), Ingunn (Obo), og Leann (Fagott) dannet sanntidstrioen FØRKJE for Kulturnatta i Halden 2019. Her er et utdrag fra konserten de holdt.

andre relaterte nyheter

2-DNBE-alle-980x650
Klassisk, Sanntid, Session
Mye musikk for pengene
LES MER
DSC09862
Klassisk, Sanntid, Session
Mer musikk på hjemmebane
LES MER
Geir_Lysne_artikkel_980x650
Sanntid
Om å lytte
LES MER