dnbe_3D_no-svart-trykk

Verden kaller – musikk har ingen grenser

Arkiv

Vårt lokale orkester er attraktivt rundt i verden.
Det Norske Blåseensemble får stadig forespørsler fra utlandet.
Det Norske Blåseensemble får stadig forespørsler fra utlandet.
Selv om Det Norske Blåseensemble har et solid ankerfeste i Halden, og spiller mye rundt i Østfold, kommer det stadig forespørsler fra utlandet. Vi tar denne anerkjennelsen som en bekreftelse på at våre musikalske valg, og ikke minst kvalitet, holder mål.
Like før påske lanserer vi vår CD «The Mission», med europeisk og sør-amerikansk rennesanse og barokkmusikk. Først spiller vi konserter hjemme, før vi i slutten av april reiser til Bolivia for å delta på den internasjonale festivalen «Missions of Chiquitos». Festivalen samler musikere og ensembler fra veldig mange land, og for oss er det stas å la publikum i Bolivia høre oss.
1. februar spiller vi Tiefenträume med Steffen Schorn i Gütersloh i Tyskland. Dette er i regi av WDR Jazzfest, som inviterte oss til å spille der nede.
Flere utenlandske artister gjester oss, og spiller som solister eller dirigerer oss. Spesielt innen våre to viktige musikalske spor, sanntidsmusikk og barokkmusikk. Vår siste Zappa-plateinnspilling viser også at vi får internasjonal oppmerksomhet for perfeksjonisten Frank Zappas musikk. Lekne arrangement for messingblåsere, komp og slagverk fenger publikum rundt i Norge og i utlandet. Musikerne vokser videre på all denne anerkjennelsen.