dnbe_3D_no-svart-trykk

Tre kvelder med Operafest i Østfold

Arkiv

Fra venstre - Geir Rebbestad og Pål Scott Hagen
Fra venstre - Geir Rebbestad og Pål Scott Hagen
Tre kvelder med Operafest i Østfold

For tredje året på rad inviterer Opera Østfold og Det Norske Blåseensemble til helaftens Operafest, som publikum får gleden av å oppleve i både Halden, Fredrikstad og Askim denne uken.
 
Operafest er et samarbeid mellom Det Norske Blåseensemble og Opera Østfold, og det er tredje året på rad de to kulturinstitusjonene sammen legger ut på en musikalsk og fartsfylt miniturné i Østfold.
 
– Det blir garantert en fest når man setter sammen høydepunkter fra opera- og operettehistorien, sier administrerende direktør Geir Rebbestad i Det Norske Blåseensemble.
 
Rebbestad forteller at publikum alltid har vist store interesse for Operafesten tidligere år.
 
- Dette har vært en suksess de to gangene vi har samarbeidet tidligere. Halden og Østfold er blitt et slags operasentrum med forestillingen på Fredriksten festning annenhver sommer. Publikum har vist stor interesse, og vi vil jo gjerne gi folk det de vil ha, sier Rebbestad.
 
Operafest fremføres i Brygga Kultursal i Halden 11. mars, Askim kulturhus 12. mars og Hydrogenfabrikken i Fredrikstad 13. mars.

Operaperler på rekke og rad
I første avdeling av den to timer lange forestillingen fremføres en miniutgave av Verdis opera «Maskeballet». Den ble skrevet i 1859, og handlingen baserer seg på mordet på den svenske kong Gustav 3. i Stockholmsoperaen i 1792.

Etter pausen kommer operaperlene på rekke og rad med et utdrag fra det beste og mest kjente fra opera- og operettehistorien, som «Den glade enke» av Franz Lehár, «La traviata» av Verdi og «Perlefiskerne» av Georges Bizet.

- Dette blir garantert en flott produksjon, og i alt er det hele 70 personer på scenen. Publikum kan forvente seg et variert program, flott musikk og fantastisk dyktige solister. Jeg ser frem til en forestilling for de gode opplevelsene, sier operasjef Pål Scott Hagen i Opera Østfold.

Rebbestad i Det Norske Blåseensemble gleder seg også til forestillingen.

- Med så mange på scenen samtidig blir dette både voldsomt og spennende, og publikum kan forvente seg en forestilling med godt humør, dyktige solister og en fantastisk dirigent. Særlig i andre avdeling vil publikum både kjenne igjen og like innholdet. Jeg håper virkelig det blir flere folk i salen enn på scenen, smiler Rebbestad.

Lovpriser samarbeidet med hverandre
Både Hagen i Opera Østfold og Rebbestad i Det Norske Blåseensemble lovpriser samarbeidet.
 
- Vi har samarbeidet med Det Norske Blåseensemble siden Opera Østfold ble opprettet i 2005. Vi er to viktige kulturinstitusjoner i Halden og Østfold, så dette samarbeidet er både naturlig og noe vi begge setter pris på, sier operasjefen.
 
- Jeg synes det er flott at to kulturinstitusjoner som Det Norske Blåseensemble og Opera Østfold kan synliggjøre et godt samarbeid. Det er viktig for Halden som kulturby, og det setter byen på kartet. Med dette samarbeidet får vi plutselig en organisasjon som er dobbelt så stor, og da både avlaster og utfyller vi hverandre. Dette er en sann glede for oss, sier Rebbestad i Det Norske Blåseensemble.

En festaften for publikum
Operasjefen lover skikkelig operastemning og en festaften for publikum i både Halden, Askim og Fredrikstad.
 
- Om du ikke har vært på en operaforestilling før og er litt nysgjerrig på hva opera innebærer, kan dette være en fin inngangsbillett. Her er det bare å møte opp med godt humør, og du kommer garantert til å kjenne igjen melodiene, sier han, og bifalles av Rebbestad.
 
- Jeg oppfordrer publikum til å komme med en innstilling om at de skal kose seg med god musikk. Dette blir jo en slags konsertutgave av en opera, der man både legger vekt på det man ser og det man hører. Det blir mange uttrykk og inntrykk, og man skal komme for å både se, høre, smile og gråte, avslutter Rebbestad. 
 
Blant solistene i Operafest finner vi Trond Halstein Moe, som er en norsk baryton av ypperste klasse. Han innehar også rollen som Scarpia i sommerens Tosca på Fredriksten festning. Ellers er også sopranen Elisabeth Teige, tenoren Joachim Bäckström og sopranen Lise Granden Berg med på forestillingen.
 
Musikerne i Det Norske Blåseensemble ledes for anledningen av Peter Szilvay, mens sangerne i Opera Østfolds kor ledes av Vigdis Djupang. Ronald Rørvik står for selve konsertregien.

OPERAFEST 2015:
Onsdag 11. mars kl. 19.00: Brygga Kultursal, Halden.
Torsdag 12. mars kl. 19.00: Askim kulturhus.
Fredag 13. mars kl. 19.00: Hydrogenfabrikken, Fredrikstad.

Her finner du mer informasjon om forestillingene og hvordan du kan kjøpe billetter: http://dnbe.no/program