dnbe_3D_no-svart-trykk

Travel festivalartist

Arkiv

Inger Johanne Berg er fast ansatt fløytist i Det Norske Blåseensemble, og en av Kammerfest i Østfolds festivalprofiler. De neste dagene blir travle for den dyktige musikeren, og hun medvirker ved flere konserter både sammen med Det Norske Blåseensemble og som solist.
 
TA2_2480LR
Inger Joanne Berg, fløytist i DNBE og festivalartist under Kammerfest. Foto: Thomas Andersen/Thomasfoto

Allsidig fløytist

Inger Johanne startet sin musikalske karriere som seksåring med piano som instrument. To år senere ble det fløyte i skolekorps. Hun er utdannet fløytist fra Norges Musikkhøgskole, og før hun kom til Det Norske Blåseensemble i 2008 jobbet hun som fløytist i Århus symfoniorkester. 35-åringen er en opptatt musiker med en rekke oppdrag som solist og kammermusiker, blant annet har hun medvirket flere ganger i konsertserien Herregårdskonserter på Austad Gård i Drammen og ved Risør Kammermusikkfest. Under «Kammerfest i Østfold» har hun blitt spurt om å være festivalprofil. – Veldig hyggelig å bli spurt, og jeg trengte ikke mye betenkningstid før jeg sa ja til oppdraget. Her får jeg spennende utfordringer og har hatt en unik mulighet til å foreslå musikk jeg selv er glad i og har lyst til å spille, forteller Inger Johanne. 


Moderne musikk for en fløyte og to slagverkere

 - Under åpningskonserten fremfører jeg Lou Harrisons Concerto for flute and percussion. Stykket er et av Lou Harrisons tidligste verk, skrevet i 1939 da han bare var 22 år gammel, men er allikevel et av hans mest fremførte stykker. Stykket er bygd opp over kun tre intervaller, satt sammen på mange forskjellige måter, og fløyte og slagverk spiller i ulike taktarter «mot hverandre» gjennom stykket. Utfordringen med dette stykket er å få frem stykkets enkle og ledige karakter ved siden av den til tider komplekse rytmikken, forteller Inger Johanne.
 

Festival med mange konserter

- Jeg gleder meg veldig til festivalen, og kan også nevne at jeg bidrar ved konserten i Verdensspeilet lørdag kveld, samt avslutningskonserten i Bibliotekets aula på søndag.  På avslutningskonserten skal jeg og sju kolleger framføre Stravinskys Oktett for blåsere, et stykke jeg synes er veldig tøft og lenge har hatt lyst til å spille. Endelig fant vi en perfekt anledning for dette! Utover det så er det mange flotte konserter man kan oppleve. Det fine er at festivalen spilles i hele Østfold, alt fra hjemmehos-konserter, kirkekonserter til konsertene i Bibliotekets Aula. Hele programmet står på kammerfest.no, avslutter festivalartisten før hun igjen tar frem fløyten og fortsetter forberedelsene til festivalen.

www.kammerfest.no
 
IMG_7169
Inger Johanne Berg, André Fjørtoft og Espen Olsen under prøver til Lou Harrisons First concerto for flute and percussion. Foto: DNBE