dnbe_3D_no-svart-trykk

The Mission - rykende fersk CD

Arkiv

Vår rykende ferske CD - The Mission, inneholder vakker, rytmisk og spennende historisk musikk. Du finner den snart for kjøp i nettbutikken vår.

 
Mission-CD
Musikkmøte: The Mission inneholder vakker musikk i møtet mellom europeisk kunstmusikk og indiansk tradisjonsmusikk. Resultatet svinger det skikkelig av.
CD-lanseringskonserter og reise til Bolivia

Det Norske Blåseensemble lanserer CDen ”The Mission” med konserter i Moss og Sarpsborg. I slutten av april spiller vi den samme musikken under en diger musikkfestival i Bolivia.
- "The Mission" tar utgangspunkt i møtet mellom europeisk kunstmusikk og indiansk tradisjonsmusikk fra 1600- og 1700-tallet.  Resultatet svinger det skikkelig av. Her finner vi vakker musikk, dansende rytmer og sydamerikansk temperament, beskriver trompetist, arrangør og musikalsk leder for prosjektet, Stian Aareskjold.
 
Historisk musikk
Det handler om historisk musikk, primært fra barokken, som blandes med lokal livlig spillestil og rytmer. CD-innspillingen tar utgangspunkt i historisk spillemetodikk, blandet med et naturlig instinkt for livlig spill og heftige rytmer. Dessuten et åpent sinn for hvordan musikken kommuniserer på best mulig måte til dagens publikum.
På konsertene har vi med oss Nordic Voices – et seks stemmers a capella-kor som regnes blant de dyktigste internasjonalt i sin sjanger.
Først spiller vi to platelanseringskonserter i Norge, før orkesteret tar turen til festival i Bolivia 24. april. Det Norske Blåseensemble spiller tre konserter på turneen – i Yacubia, Santa Cruz og San José de Chiquitos. Invitasjonen til å spille på festivalen, er en stor anerkjennelse for Østfold-orkesteret. Det er stor stas for musikerne å kunne bli med på en diger festival som totalt ventes å trekke innpå 70.000 publikummere. Men først kan hjemmemarkedet få høre musikken som er spilt inn på CD, og som brukes i Bolivia.
 
Bygger på barokk
Noe av musikken som fremføres, er fra notemateriell som er funnet under restaureringsarbeidet av fallerte kirker i Bolivia. Musikk som peker helt tilbake til da jesuittene på midten av 1500-tallet ville spre katolisismen og kristne de innfødte indianerne. Den gamle barokkmusikken er farget av lokal rytmikk. Musikken gjenoppstår i flotte arrangementer, spilt av Det Norske Blåseensemble.

Her kan du høre et lytteeksempel.
Det er spor 11 på CD-plata - Canarious Y Zarabanda.

sah