dnbe_3D_no-svart-trykk
DSC03570

Skal dele scene med Solveig Kringlebotn

Maren Lilleng (14) har alltid sunget, forteller mamma Veronika. Og nå skal hun være Det Norske Blåseensembles solist på deres Nyttårskonsert 2017 – på Festiviteten 6. januar. Selv om hun absolutt synes det er kjempegøy, så er ikke Maren den som ”tar av”.
– Jeg synes det er veldig spennende, altså, smiler Maren sjenert.  Så legger hun til at hun egentlig også synes det er litt skummelt. For Maren er ikke av typen med spisse albuer eller en som liker å skryte av egne bragder.
 
– Hva tenker du om å dele scene med selveste Solveig Kringlebotn, da?, spør vi.
 
Maren stirrer i bordplaten på Café Indre og blir helt stille et øyeblikk.
 
– Maren var nok ikke helt klar over hvor stort dette er, men vi voksne syntes det var veldig gøy da vi fikk vite det. Og en stor ære!, smiler mamma Veronika.
 
Marens venninne, Alma, synes imidlertid det er storveis at Solveig Kringlebotn gjester byen, og har lagt inn søknad om å være Marens assistent på konsertdagen. Kanskje hun treffer Solveig backstage?
 

TRIVES PÅ KULTURSKOLEN
 
Det er ved byens Kulturskole Maren har truffet likesinnede, og spesielt i musikal-klassen som hun er en del av.
 
– Jeg begynte å synge på Kulturskolen da jeg gikk i 5. klasse. Vi har én fellesøvelse i uken, og én individuell øvelse. Så synger jeg mye hjemme på egenhånd, forteller Maren.
 
Sanglærer ved Kulturskolen, Marte Hagen, er Marens store idol.
 
– Marte er utrolig flink og raus. Hun sier: ’Dette får du til, Maren!’. Og så gjør jeg jo det, rødmer Maren.
 

BESKJEDEN SANGERINNE
 
Etter flere opptredener i Festiviteten, Martes gjentatte heiarop, og solistrolle med Det Norske Blåseensemble har kanskje egne kvaliteter begynt å synke inn hos den beskjedne, unge sangerinnen.
 
– Jeg er veldig glad i å synge, da, forteller hun. Jeg spilte baryton i skolekorpset da jeg var mindre, men likte så innmari godt å synge. Til slutt endte jeg med å synge på noen av korpsets konserter, ler hun.
 
Litt tidlig synes imidlertid Maren det er å tenke på hva hun skal bli når hun blir stor. Men musikklinje i Askim er fristende, synes hun.
 
Men først skal hun nyte ungdomsskoletiden, gode venner, jul med familien og opplevelsen av å synge «Climb every mountain» fra musikalen Sound of Music – akkompagnert av Det Norske Blåseensemble. 


ET VIKTIG SAMARBEID
 
I forbindelse med Nyttårskonsertene 2017 har Det Norske Blåseensemble funnet talenter ved Kulturskolene i de Østfold-byene de skal besøke. Ensemblets produsent, Grethe Vatvedt, forteller at de er opptatt av å være gode forbilder for barn og unge, og til å inkludere de høyst motiverte til samarbeid på scenen.
 
– Hver enkelt skole har anbefalt elever med høy arbeidsmoral og ekstra stor interesse for sitt instrument.  Dette blir svært spennende, og vi gleder oss stort til å høre Marens Climb every mountain, avslutter Vatvedt.
 
 
OM NYTTÅRSKONSERT 2017:
 
Det Norske Blåseensemble sørger for nok en musikalsk start på året når de besøker Parkteatret 16. januar med sin tradisjonelle nyttårskonsert.

Konserten består av klassiske perler med hovedvekt på wienerklassisismens fremste representant, Wolfgang Amadeus Mozart, godt krydret med flere av romantikkens mestere.

Under ledelse av dirigent Per Kristian Skalstad, er orkesteret stolte av å presentere to solister på konserten: hele Norges stjernesopran Solveig Kringlebotn og Mysens eget sangtalent Maren Lilleng.
 
Konferansier: Erik-Andrè Hvidsten.

andre relaterte nyheter

Det%20Norske%20Bl%C3%A5seensemble%20Foto%20Veronica%20van%20Groningen
Annet
Vi tar smittevern på alvor!
LES MER
AVLYST
Annet
Avlysninger og billettrefusjon som følge av koronavirus
LES MER
980x650_stian14_3
Klassisk, Annet
Haydns Trompetkonsert slik du aldri før har hørt den
LES MER