dnbe_3D_no-svart-trykk

Sarpsborg-talenter på scenen med Blåseensemblet

Arkiv

Foto: Sonya Marie Dahle
Foto: Sonya Marie Dahle

Sarpsborg-talenter på scenen med Blåseensemblet


Ivrige små føtter i Sarpsborg finpusser på krevende dansetrinn som må sitte perfekt til Nyttårskonserten med Det Norske Blåseensemble.

Sarpsborg kulturskole stiller med 12 dansere på Nyttårskonserten til Det Norske Blåseensemble på Sarpsborg Scene 9. januar. Kjøp billetter til forestillingen her.

De grasiøse barna er i alderen seks til åtte år, og de skal framføre Timenes Dans fra den humoristiske balletten Coppélia.

samlebilde kulturskolen i fredrikstad og sarpsborg kulturskole– Noen av elevene var med på Nyttårskonserten med Blåseensemblet i fjor, og de husker det som en mektig og positiv opplevelse. Alle barna gleder seg veldig til å danse på Sarpsborg Scene, og foreldrene er også forventningsfulle til forestillingen, forteller danselærer Sara Stang Møller ved Sarpsborg kulturskole.

Det har vært travle dager og mange nye trinn å sette seg inn i for de små Sarpsborgdanserne denne høsten. Parallelt med nyttårskonserten har de også øvd inn en juleforestilling.

– Av den grunn kom vi litt sent i gang med innstuderingen av dansenummeret vårt til Nyttårskonserten, og vi begynte ikke å øve før i slutten av november. Men jeg synes at danserne er kjempeflinke og de lærer ting veldig fort. De har trent klassisk teknikk siden semesterstart i august, noe som er en stor fordel, forteller danselærer Sara, som holder styr på tolv par armer og ben.

Dansere fra Kulturskolen i Fredrikstad er også med på Nyttårskonserten i Sarpsborg, og skal fremføre dansen Madame Bon Bon og sukkerungene fra juleklassikeren Nøtteknekkeren.

Nyttårskonserten 2015 favner over et bredt musikalsk spekter; fra polka til musikal og opera. På programmet står blant annet Mozarts klarinettkonsert med Det Norske Blåseensembles egen Eirik Jordal som solist. Operasangerne Birgitte Christensen og Håvard Stensvold er gjestesolister.

«NYTTÅRSKONSERTEN» MED DET NORSKE BLÅSEENSEMBLE

Medvirkende: 
Johannes Gustavson, dirigent
Birgitte Christensen, sopran
Håvard Stensvold, bass-baryton
Eirik Jordal, klarinett
 
Fredag 9. januar kl. 19.00: Sarpsborg Scene, Sarpsborg

Kjøp billetter her

Se www.dnbe.no/program for mer informasjon.