dnbe_3D_no-svart-trykk

Releasekonsert med et nytt univers

Arkiv

En dykkeopplevelse blant korrallrev i et fargerikt univers i den sør-thailandske Andamanensjøen er opptakten til denne suiten av multitreblåser og komponist Steffen Schorn.
Inspirert av vektløsheten, fargene og å være omgitt av havets uendelighet, oppstod en klangforestilling der den spesielle instrumenteringen med to saxofoner og opptil 20 treblåsere skaper en egenartet lytteropplevelse.

Omgitt av en verden under vann oppstod hos komponisten Schorn et akustisk bilde preget av begjær og struktur, dynamikk og mykhet, endring og påvirkning. Pustens virkning ved bruken av treblås-instrumentene har både en struktur- og formskapende funksjon, i tillegg til at den gir en følbar og intim klang.

”Tiefenträume” legger jazzens begreper langt bak seg ved at musikken forener de mest ulike musikalske konsepter, i tillegg til at de er av trancendental karakter. Dualiteten og streven etter følelser står sentralt i det klanglige forløpet, samtidig som leken med dualiteten er utgangspunktet for musikalske konseptet. Dualiteten blir symbolisert ved to treklangsgrupper der hele suitens musikalske materiale utvikler seg fra. ”Tiefenträume” gir utallige spennende musikalske momenter, trekker lytteren inn i fortryllende klangverdener og på en oppdagelsesreise i et nytt harmonisk univers. Komposisjonen gir en lytteropplevelse som stadig trekker deg inn i fortryllelsen og lar deg føle leken med lyd og rytmer.

Steffen Schorn er ensemblets programkurator for et bredt jazzrepertoar, som, som nevnt, går forbi etablert forståelse for hva jazz er. Vi har tidligere holdt konserter med ”Tiefenträume», både i Oslo og Halden.

Fra cd´en:

all music composed and arranged by steffen schorn.
recorded october 2011 at brygga kultursal, halden, norway for norwind records by kai andersen & sven olsen at athletic sound. additional recordings by frank brodahl at trumpet jungle studios, hvaler, norway. mixed february 2012 by jan erik kongshaug at rainbow studios, oslo. mastered march 2012 by audun strype at strype audio, oslo.
photos: rolffimages/smirnov/bikerboy/artefy/dreamstime.com, stockxpert.com, roger hanschel, lars igesund, frode martinsen & martin gundersen.
production coordinator: heidi raude. design: martin gundersen

Musikere på plata:

roger hanschel / alto saxophone & f-mezzosoprano saxophone
steffen schorn / conductor, alto flute, bass flute, baritone saxophone,
bass clarinet, contraalto clarinet, b-tubax & additional percussion
øyvind haavik  / flute & piccolo
linn cecilie aasvik  / flute
inga eeg henriksen  / oboe I
karin seppola  / oboe II & cor anglais
eirik jordal  / eb-clarinet & clarinet I
knut henriksen  / clarinet II
thorleif bergby  / clarinet III
roar alnes  / clarinet & bass clarinet
tor egill hansen  / bass clarinet
geir holm  / soprano & baritone saxophone
kristin haagensen  / alto saxophone, tenor saxophone & c-melody saxophone
jaran stenvik  / bassoon
embrik snerte  / bassoon & contra bassoon
frank brodahl  / trumpet I
marius haltli  / trumpet II
torgeir haara  / trumpet III
britt kristin larsen  / horn I
steinar nilsen  / horn II
tarjei w. grimsby  / trombone I
torild grytting berg  / trombone II
arild hillestad  / trombone III
roger fjeldet  / tuba & cimbasso
roger morland  / bass
andré fjørtoft  / percussion
rob waring  / vibraphone
rune arnesen  / drums
knut aalefjær  / drums