dnbe_3D_no-svart-trykk
For tredje år på rad arrangeres Kammerfest i Østfold, en musikkfestival med fokus på klassisk musikk spilt på ulike arenaer i Østfold. Det Norske Blåseensemble er godt representert under festivalen. Orkesteret deltar på åpnings- og avslutningskonserten og ikke minst er vår egen Inger Johanne Berg en av festivalens festivalprofiler.
 
IMG_7157
Rune Halvorsen en av ildsjelene bak festivalen, og dirigent for DNBE for urfremføringen av Åms hornkonsert.

Musikalske ildsjeler

I spissen for Kammerfest i Østfold står et par ekte musikanter Knut Henriksen og Rune Halvorsen. Knut er mangeårig klarinettist i Det Norske Blåseensemble og en kjent skikkelse for de fleste korps og musikkinteresserte i Østfold. Rune er ansatt som paukist i Kringkastingsorkesteret og en etterspurt dirigent for amatørkorps og profesjonelle ensembler i hele landet.  - En forutsetning for å lage en festival som varer, er å grunnfeste den lokalt. Vi mener at vi med vår lokalkunnskap kombinert med vårt nettverk i både det profesjonelle og det frivillige musikkliv, har de beste forutsetningene for å skape en arena der elite og bredde har gjensidig glede og nytte av hverandre. Vi tenker internasjonal kvalitet, kombinert med lokal entusiasme, forteller en alltid like engasjert Knut Henriksen.
 

I stua til operasjefen

Under årets festival tar arrangørene skrittet helt ut og sprer festivalen til hele fylket. Publikum kan blant annet få oppleve konsert med slagverkeren Håkon Mørch Stene og pianisten Knut Chr. Jansson i Eidsberg- og Hvaler kirke, de fremfører verk av blant annet Grieg, Schumann og Pärt. I Sarpsborg kan man oppleve anerkjent Engegårdkvartetten sammen med årets unge talent, klarinettist Christine Bårreng Hansen fra Sarpsborg, i Brahms Klarinettkvintett i h-moll. Det blir pub turné i Halden, Sarpsborg og Fredrikstad. I Halden rydder Operasjef i Opera Østfold plass til to sangere, en klarinettist, pianist og publikum hjemme i sin egen stue.
 

Rune og DNBE

Det Norske Blåseensemble deltar under åpnings- og avslutningskonserten til festivalen, begge i Bibliotekets aula i Fredrikstad. DNBE åpner åpningskonserten med et spennende stykke av Lou Harrison, First Concerto for flue and percussion. Her får publikum oppleve ensemblets fløytist Inger Johanne Berg og slagverkene André Fjørtoft og Espen Olsen i et unikt samspill. Videre urfremføres en helt ny norsk hornkonsert «Grader av nærleik», skrevet av Mangar Åm, med Julius Pranevicius som hornsolist. DNBE fremfører også utdrag fra sin kritikerroste innspilling «The Mission», her blir det garantert feststemning med Stian Aareskjolds spenstige arrangementer av renessansemusikk.  – Jeg er så heldig å få dirigere Det Norske Blåseensemble på Åms hornkonsert, og være med som musiker på utdragene fra «The Mission». Jeg gleder meg til å få jobbe med de dyktige musikerne i orkesteret igjen. Vi gleder oss til en ny Kammerfest i Østfold, og ønsker publikum velkommen til mange spennende konserter sier Rune Halvorsen.

Se hele programmet på kammerfest.no

 
 
IMG_7170
Inger Johanne Berg, André Fjørtoft og Espen Olsen