dnbe_3D_no-svart-trykk

Musikere og barn på sjørøvertokt

Arkiv

En god kopi av kaptein Sabeltann satte sjøbein på scenekanten i lokalt farvann i Østfold.
Musikere og barn på sjørøvertokt
Villekulla Barne- og ungdomsteater: Åtte talenter fra Villekulla Barneteater bidro til flott sang og god underholdning i et småskummelt Sabeltann-show.
Med vakre barnestemmer og muntre musikere ble stemningen mer jublende enn skremmende og neglebitende. Barn og voksne lot seg rive med i allsang, og satt musestille gjennom skumle partier og urent farvann.
Det ble to forestillinger og stor stas i Brygga kultursal i Halden, i høst da Det Norske Blåseensemble inviterte til sjørøverunderholdning i orkesterets egen hule. Med Alexander Hermansen som dyprøstet småskummel sjørøver og Malin Schavenius som sjørøverinne kastet forestillingen loss til publikums store begeistring. Sammen med åtte yngre pirater fra Villekulla Barneog ungdomsteater og musikere i sjørøverkostymer ble det en uforglemmelig halvannen time i kaptein Sabeltanns rike.
Selveste kaptein Sabeltann, Terje Formoe, var også begeistret for sjørøvershowet, som ble satt opp flere steder rundt i Østfold. Blå Grotte i Fredrikstad, Sarpsborg Scene og Askim kulturhus, i tillegg til Brygga kultursal i Halden fikk besøk av ensemblet. Kaptein Sabeltanns far, Terje Formoe, uttrykte begeistring overfor orkesteret. Spesielt for at sangene hans blir både brukt og sunget, men også for at sjørøverkonseptet i en lokal tolkning og arrangement slår såpass godt an. Derfor ble det konsertversjon av de mest kjente sangene.
1Det Norske Blåseensemble gjør fra tid til annen samarbeidsprosjekter med grupper fra kulturlivets mange frivillige og amatører. Det er både morsomt, spennende og lærerikt for musikerne. Denne typen samarbeid understreker orkesterets mangfold, og er like viktig som samarbeid vi ellers har med profesjonelle dirigenter og musikere fra ulike europeiske land. Barn og unge bidrar også til god underholdning, ikke bare proffe voksne. - For oss i Det Norske Blåseensemble er det kjempemorsomt å både ha med barn i enkelte konserter, og å underholde barn og voksne publikummere. Ikke bare blir det god musikk og underholdning, men vi får også vist oss frem for barn og barnefamilier, sier markedssjef Svein A. Halvorsen.