dnbe_3D_no-svart-trykk
Sandrine Schau og Det Norske Blåseensemble – Nyttårskonsert 2017

Med hjerte for Jeløy

Over en skolebolle på vakre Alby Gård møter vi Sandrine Schau (20) – i sitt rette element. På nyåret er Jeløy-jenta og den ferske musikkstudenten ved Norges Musikkhøgskole solist med Det Norske Blåseensemble – i Nyttårskonsert 2017 ved Parkteatret.
Kjennere vet at Sandrine er dobbelt gen-belastet med musikalske dominanser. Pappa Trond og mamma Maiken er begge anerkjente utøvere av henholdsvis piano og fløyte, og Sandrine forteller om en barndom fylt av musikk og konsertvirksomhet.
 
– Det har blitt mye musikk både hjemme og ute. Jeg har vært med på et utall konserter og har sovnet mye til øvelser hjemme. Og det har vært fantastisk, smiler Sandrine.
 
Så var det kanskje også implisitt at musikk ble Sandrines liv. Hun spilte fiolin i mange år, før hun ble fengslet av sang på musikklinja ved Kirkeparken Skole.
 
– Sang er et vidunderlig sammensatt fag! Det er musikk, teater og poesi på én gang, nærmest stråler Sandrine.
 
Så ble det sang på Kirkeparken og på Toneheim Folkehøyskole etter videregående. Derfra bar det rett til omfattende musikkstudier og kollektiv-tilværelse i Oslo.
 
– Jeg elsker studentlivet. Og jeg liker å bo med tre andre som studerer i totalt andre retninger. Vi bringer alle med oss ulike perspektiver til fag-diskusjoner, sier hun engasjert.
 

Godt å komme hjem til Jeløy
 
Sandrine og familien har fått ny valp til jul. Og mamma Maiken går tur med lille Luna langs den vakre stranden nedenfor Alby Gård mens praten pågår.
 
– Vi har nok med valpen akkurat nå. Og vi har mye rydding å gjøre før jul. Luna roter fælt, ler Sandrine.
 
Hun synes det er deilig å komme hjem til familien – etter en travel studiehøst. Nå skal hun ha fri, selv om hun understreker at ”fri” ikke betyr ”øve-fri”.
 
– Nei, øve gjør jeg jevnt og trutt, ler hun. – Men så blir det også tid til masse kos med familien, med lillebror på 15 år (som for øvrig er nyfrelst på el-bass i rocke-band) og tid til å høre god musikk.
 
– Hva er god musikk da, Andrine?, spør vi.
 
– Jeg hører mer og mer på kor-musikk, på kor som fremfører tradisjonelle julesanger. Favoritten er Bachs Juleoratorium. Da blir det julestemning, smiler hun.
 
Sandrine gleder seg stort over solistoppdraget 16. januar på Parkteatret og skal fremføre W.A. Mozarts "Non so piu cosa son" fra Figaros bryllup.


 

ET VIKTIG fokus
 

I forbindelse med Nyttårskonsertene 2017 har Det Norske Blåseensemble lett etter unge, lokale talenter i de Østfold-byene de skal besøke. Ensemblets produsent, Grethe Vatvedt, forteller at de er opptatt av å være gode forbilder for barn og unge, og til å inkludere de høyst motiverte til samarbeid på scenen.
 
– Vi har lett etter unge musikere med høy arbeidsmoral og ekstra stor interesse for sitt instrument.  Dette blir svært spennende, og vi gleder oss stort til å høre Sandrine sammen med ensemblet, avslutter Vatvedt.
 
 
OM NYTTÅRSKONSERT 2017:
 

Det Norske Blåseensemble sørger for nok en musikalsk start på året når de besøker Parkteatret 13. januar med sin tradisjonelle nyttårskonsert.

Konserten består av klassiske perler med hovedvekt på wienerklassisismens fremste representant, Wolfgang Amadeus Mozart, godt krydret med flere av romantikkens mestere.

Under ledelse av dirigent Per Kristian Skalstad, er orkesteret stolte av å presentere to solister på konserten: hele Norges stjernesopran Solveig Kringlebotn og Jeløys eget sangtalent Sandrine Schau.
 
Konferansier: Erik-Andrè Hvidsten.
  

andre relaterte nyheter

Det%20Norske%20Bl%C3%A5seensemble%20Foto%20Veronica%20van%20Groningen
Annet
Vi tar smittevern på alvor!
LES MER
AVLYST
Annet
Avlysninger og billettrefusjon som følge av koronavirus
LES MER
980x650_stian14_3
Klassisk, Annet
Haydns Trompetkonsert slik du aldri før har hørt den
LES MER