dnbe_3D_no-svart-trykk

Levende musikk på Østfolds kulturscener

Arkiv

Kulturscener og konsertlokaler rundt i Østfold får mer besøk av fylkets eneste profesjonelle orkester enn noen sinne.
DNBE i Brygga Kultursal
DNBE har spilt for mellom 15.000 og nær 30.000 publikumere årlig de siste årene.
De siste årene har Det Norske Blåseensemblespilt for mellom 15.000 og nær 30.000 publikummere årlig. De høyeste tallene forklares av at det er opera på festningen i Halden hvert andre år. Men visste du at vi gjennomfører et nytt musikkprosjekt nesten hver uke i løpet av et arbeidsår?
30 produksjoner blir til rundt 100 konserter hvert år. Det er mye, spesielt med tanke på den ekstreme musikalske bredden orkesteret makter å fremføre. Men også med tanke på både administrasjon og logistikk som kreves av såpass mange konserter.
- Det er helt utrolig hva v��re musikere kan prestere. For mange tradisjonelle orkestermusikere innen klassisk musikk, ville musikalske sprang fra Mozart, via Frank Zappa, Bach og improvisatorisk kreativitet innenfor og utenfor jazzen, fortone seg som urealistisk. Faktum er at vi klarer å levere musikalske lekkerbiskener innen det meste, sier markedssjef Svein A. Halvorsen.
I høst har det gått slag i slag i både Brygga kultursal i Halden, hvor orkesteret øver, og de tilsluttede kontorene. Med en så rikholdig kultur- og musikkmeny, fra det smale til det kommersielle og brede, vil publikumstallene naturlig nok variere sterkt. Men ett av sjakktrekkene er å knytte til seg ulike kulturelle samarbeidspartnere, som beriker konsertopplevelsen for publikum. Det profiterer alle bidragsyterne på.
- I desember toppet høstsesongen seg skikkelig. Først spilte vi Bachs juleoratorium sammen med proffkoret BBC Singers fra London, og fylte benkeradene i Trefoldighetskirken i Oslo, Sarpsborg kirke og Immanuels kirke i Halden. Deretter spilte vi populærmusikalske julekonserter sammen med Karoline Krüger og Sigvard Dagsland. Smekk fulle saler i Halden, Fredrikstad, Sarpsborg og nesten fullt i Askim. Det er vel ikke verst, spør han seg. 
Det Norske Blåseensemble opplever både musikalsk og publikumsmessig medvind. Økt anerkjennelse lokalt, nasjonalt og internasjonalt gir drahjelp. Bedre og tydeligere omdømme, kraftig økning i medieomtaler og større generell interesse, er også med på å styrke orkesterets ankerfeste i Halden og status som hele Østfoldsorkester.