dnbe_3D_no-svart-trykk
Solist i Nyttårskonsert 2017: Emilie Hellum Johansen (17)

Lattermild solist i Nyttårskonsert 2017

– Jubelen stod i taket da jeg mottok glad-meldingen, forteller sangtalentet Emilie Hellum Johansen (17). Kulturskolerektor Gisle Haus kunne nylig gratulere Emilie med solistoppdrag for Det Norske Blåseensemble når de spiller Nyttårskonsert 2017 på Sarpsborg Scene 12. januar.
DSC02903
– Jeg er bare så glad for at jeg får lov til å gjøre det jeg har lyst til!, stråler Emilie.
 
Musikken ble tidlig altoppslukende for Emilie, og foreldrene lot henne slutte på håndball-laget, selv om ”alle” jentene i klassen spilte på samme lag.
 
– Jeg møtte ingen motstand på dette hjemme. Der har det alltid vært full støtte!, skryter hun av foreldrene.
 
I dag er hun travel og flittig elev ved Musikklinjen på Greåker videregående skole og ved Kulturskolen i Sarpsborg. Hun synger i Sarpsborg Kammerkor og Lucia-koret, har deltatt i Ungdommens Musikkmesterskap, UKM (Ungdommens kulturmønstring) og stått på scenen på Sirkus Østfold, bare for å nevne noe av innholdet i en allerede imponerende CV.
 
– Jeg retter en spesiell takk til Sarpsborg Kulturskole og til lærer Halvor Kjerkreit, som har gitt meg muligheten til å synge med Det Norske Blåseensemble, sier en takknemlig Emilie.

 
MÅLRETTET SOPRAN
 
– Jeg har veldig lyst til å komme inn på Norges Musikkhøgskole, men vil forsøke meg andre steder, også, sier Emilie.
 
Sangpedagog og sanglærer ved musikklinjen, Hege Holmquist, har stor tro på Emilie. De to jobber sammen i dyp konsentrasjon med Latter-arien fra Flaggermusen, som Emilie skal synge med Det Norske Blåseensemble på Nyttårskonsert 2017. Underveis i øvelsen sitter også latteren løst – på ekte. Og Hege er full av lovord:
 
– Emilie har allerede god rutine og har den rette motivasjonen. Nå er det bare finpussen som gjenstår. Denne kommer du i mål med Emilie, forsikrer Holmquist.
 
 
ET VIKTIG SAMARBEID
 
I forbindelse med Nyttårskonsertene 2017 har Det Norske Blåseensemble funnet talenter ved Kulturskolene i de Østfold-byene de skal besøke. Ensemblets produsent, Grethe Vatvedt, forteller at de er opptatt av å være gode forbilder for barn og unge, og til å inkludere de høyst motiverte til samarbeid på scenen.
 
– Hver enkelt skole har anbefalt elever med høy arbeidsmoral og ekstra stor interesse for sitt instrument.  Dette blir svært spennende, og vi gleder oss stort til å høre Emilies Latter-arie, avslutter Vatvedt.
 
 
OM NYTTÅRSKONSERT 2017:
 
Det Norske Blåseensemble sørger for nok en musikalsk start på året når de besøker Sarpsborg Scene 12. januar med sin tradisjonelle nyttårskonsert.

Konserten består av klassiske perler med hovedvekt på wienerklassisismens fremste representant, Wolfgang Amadeus Mozart, godt krydret med flere av romantikkens mestere.

Under ledelse av dirigent Per Kristian Skalstad, er orkesteret stolte av å presentere to solister på konserten: hele Norges stjernesopran Solveig Kringlebotn og Sarpsborgs eget sangtalent Emilie Hellum Johansen.
 
Konferansier: Erik-Andrè Hvidsten.
 

andre relaterte nyheter

Det%20Norske%20Bl%C3%A5seensemble%20Foto%20Veronica%20van%20Groningen
Annet
Vi tar smittevern på alvor!
LES MER
AVLYST
Annet
Avlysninger og billettrefusjon som følge av koronavirus
LES MER
980x650_stian14_3
Klassisk, Annet
Haydns Trompetkonsert slik du aldri før har hørt den
LES MER