dnbe_3D_no-svart-trykk
DSC05269

Kunst og musikk i skjønn forening

En helg i kunstens og musikkens tegn
Det ble kunst og musikk i skjønn forening da Det Norske Blåseensemble gjestet München denne helgen. Vi var invitert i anledning F. W. Murnau-utstillingen ved det anerkjente Lenbachhaus-museet.
Stumfilm-kjennere vet at Murnau er filmskaperen av blant annet Nosferatu; grøsseren fra 1922 som vi – sammen med pianist Michael Wollny – har improvisert musikk til i en rekke tyske byer – med stor suksess. Konserten i München ble intet unntak med nok et fullstappet konsertlokale.

Hør en liten smakebit av konserter vår i videoen under:
Versiherungskammer Kulturstiftung, representert av Barbara Soldner, var vårt utmerkede vertskap for anledningen. Hør Barbara fortelle om deres motivasjon for å arrangere nettopp filmimpro-konserter.
Lenbachhaus-museets kurator bød på omvisning av F. W. Murnau-utstillingen. Der fikk vi et interessant dypdykk i Murnaus liv og virke. Vi rakk også en tur innom museets berømte samling av kunst fra The Blue Riders. Mye av den kreert med musikk som inspirasjonskilde. Seinere på kvelden fikk Murnaus filmkunst være vår inspirasjon.

andre relaterte nyheter