dnbe_3D_no-svart-trykk

Kritikerroste The Mission til Trondheim

Arkiv

globe_web-copy-433x298
Kritikerroste The Mission til Trondheim
 
Torsdag 19. mars tar Det Norske Blåseensemble med seg musikken fra den kritikerroste CDen The Mission til Dokkhuset Scene i Trondheim, og høyaktuelle Hanne Tveter er med som solist på forestillingen. Alle trøndere, gjør dere klare for vakker musikk, dansende rytmer og søramerikansk temperament!
 
I 2014 lanserte Det Norske Blåseensemble CDen The Mission, der den norske elitesekstetten Nordic Voices sto for vokalen. Utgivelsen handler om historisk musikk, primært fra barokken, som blandes med lokal livlig spillestil og rytmer.
 
Utgangspunktet for CDen er historisk spillemetodikk, blandet med et naturlig instinkt for livlig spill og heftige rytmer, med et åpent sinn for hvordan musikken kommuniserer på best mulig måte til dagens publikum.
 
‐ The Mission tar utgangspunkt i møtet mellom europeisk kunstmusikk og indiansk tradisjonsmusikk fra 1600-­ og 1700-­tallet.  Resultatet svinger det skikkelig av. Her finner vi vakker musikk, dansende rytmer og søramerikansk temperament, sier Stian Aareskjold, trompetist, arrangør og musikalsk leder for prosjektet.

Kritikerrost
The Mission har fått stor oppmerksomhet og gode kritikker i både inn- og utland:

Klassisk Musikkmagasin ga CDen terningkast 6 og skrev følgende:
«Du kan ikke ønske deg mer av en innspilling enn at den gjør deg lykkelig, og denne har oppmuntret meg gang på gang, fordi den er av de CDene du setter på om og om igjen når den er ferdigspilt.»
 
«Unn deg den uforfalskede gleden det gir å lytte til denne CDen!»

 
Smaalenenes Avis er også full av lovord om The Mission:
«Det Norske Blåseensemble viser nok en gang sin allsidighet på denne interessante utgivelsen.»
 
«Med utpreget bruk av originalinstrumenter har arrangør Stian Aareskjold på en utsøkt måte gjort at det musikalske møtet mellom europeisk kunstmusikk og indiansk tradisjonsmusikk, i et repertoar som spenner over to århundrer, føles autentisk.»

 
Med beskrivelsen «smidig og lystklingende» skrev Vårt Land dette om CDen:
«Det er liv i alle ender, flammende dans og innsmigrende kjærlighet. Musikken, slik den gjøres, er stinn av det deilige.»
 
«Her er mange pirrende «hvordan», «hvorfor» og «kan det være at…?». Men vakkert er det.»

 
I tillegg har The Mission fått hyggelig omtale i det uavhengige kulturmagasinet Fanfare.

Fra Bolivia til Trondheim
I fjor ble Det Norske Blåseensemble invitert til verdens største barokkfestival i Bolivia med denne musikken. Festivalen har cirka 70.000 besøkende, og Blåseensemblet spilte tre konserter, i Yacubia, Santa Cruz og San José de Chiquitos.
 
img 3907 2 2modTorsdag 19. mars tar Det Norske Blåseensemble altså med seg musikken fra CDen The Mission til Dokkhuset Scene i Trondheim. Med seg på laget har de solist Hanne Tveter. Tveter er en norsk artist som har gitt ut flere soloplater, og hun er svært aktuell med nyutgivelsen «Oslo-Madrid».
 
Hennes nye album har høstet mange lovord og fått høye terningkast fra anmelderne. På merittlisten har Tveter også en rekke musikal -og teateroppsetninger, sju års utdanning fra Barratt Due Musikkinstitutt innenfor klassisk, jazz, bossa-nova og pedagogikk. Hun er også vokalist i brasiljazz-bandet Borboleta, og har bred erfaring som vokalist innenfor jazz og latinamerikansk musikk.
 
Ingen tvil om at dette blir en festkveld med vakker musikk, dansende rytmer og søramerikansk temperament!

Det Norske Blåseensemble, The Mission:
Torsdag 19. mars kl. 20.00: Dokkhuset Scene i Trondheim.
 
Her kan du kjøpe billetter til forestillingen 
 
For mer informasjon, besøk våre nettsider www.dnbe.no.