dnbe_3D_no-svart-trykk

Klare for 17.mai feiring

Tradisjonen tro inviterer Det Norske Blåseensemble til Gallakonsert 17.mai. Dirigent Arvid Engegård og musikerne har den siste uken hatt prøver til konserten og kan love et program med lokal komponist, kombinert med høydepunkter fra nasjonalromantikken.
 
EirikHaugSt%C3%B8mner%20og%20Orkester%202
Dirigent Arvid Engegård, solist Eirik Haug Stømner og Det Norske Blåseensemble fra prøve i Brygga Kultursal.

Billettene revet bort

- Vi kunne for noen uker siden fortelle at Berg Sparebank gikk inn og sponset konserten, og samtidig gjorde Berg Sparebanks Gallakonsert til en gratiskonsert for Haldenserne. Billettene ble nærmest revet bort på et par dager kan Geir Rebbestad, direktør i DNBE fortelle. - Vi er veldig glade for å ha med oss banken på denne konserten, og det er veldig hyggelig at haldenserne ønsker å komme på konserten. Vi har fått noen få billetter i retur nå, så det finnes en mulighet til å møte opp ved inngangen konsertdagen og se om man kan sikre seg en billett avslutter Rebbestad.

Det finnes noen få returnerte billetter igjen til konserten, disse vil deles ut ved inngangen på konsertdagen.
 

Lokalt pianotalent som solist

Eirik Haug Stømner begynte å spille piano som ni åring. Nå har har han blitt 22 år og er inne i sitt siste år på bachelorstudiet i klaver ved Norges Musikkhøgskole. Siden hans pianokarriere startet har han vunnet flere priser, deltatt på masterklasser med noen av verdens fremste pianister, spilt en rekke konserter i inn og utland og ikke minst gjort seg godt bemerket på hjemmebane i Halden som en allsidig musiker.
- Jeg har vært så heldig å spille med orkesteret tidligere, og har siden jeg fikk spørsmål om å være med på konserten gledet meg veldig. Greigs a-moll konsert er en av de mest spilte pianokonserter vi har, og står på repertoaret til kjente pianister over hele verden. A-moll konserten har «alt», her er det klare referanser til norsk folkemusikk, man kan briljere teknisk og man får vist sine mer ømme sider som musiker kan Eirik Haug Stømner fortelle.

I tillegg til Eirik vil også kveldens dirigent Arvid Engegård være solist i Svendsens Romanse for fiolin.
 
Eirik%20og%20Arvid
Solist og dirigent i samtaler om hvordan de tolker Grieg sin a-moll konsert.

Nasjonalromantisk program

Orkesteret har valgt ut et variert program til konserten. Konserten starter med Johan Halvorsen sin kjente Bjoarenes inntogsmarsj.  Videre i programmet får publikum høre Griegs sin Sørgemarsj til Rikard Nordraak. Nordraak er som kjent komponisten til Ja, vi Elsker. Han døde som 23 åring, og da hans gode venn Edvard Grieg fikk høre om dødsfallet komponerte han en Sørgemarsj tilegnet Nordraak. Det er i år 150 år siden Nordraak døde, og DNBE hedrer han med Sørgemarsjen samt Nordraaks orkestersuite Nordraakiana på konserten. Konserten avsluttes på tradisjonelt vis med en marsj av Haldens egen marsjkomponist, og norges marsjkonge, Oscar Borg og selvfølgelig Ja, vi elsker.