dnbe_3D_no-svart-trykk

Kari Agerup ny styreleder i Det Norske Blåseensemble

Arkiv

Ny styreleder
Pressemelding:                                                                                                                                                        
 
Kari Agerup ny styreleder i Det Norske Blåseensemble
 
Kari Agerup, varaordfører i Fredrikstad kommune, er ny styreleder i Det Norske Blåseensemble. - Jeg gleder meg stort til å ta fatt på styrearbeidet, og ser frem til å bidra til at Blåseensemblet utvikler seg videre og når ut til enda større deler av befolkningen, sier Agerup, som leder sitt første styremøte i Det Norske Blåseensemble i dag.
 
Kari Agerup (64) har vært ansatt i Fredrikstad kommune siden 1978. Hun er utdannet adjunkt, og jobbet som lærer ved Haugeåsen ungdomsskole frem til 2002. Da begynte hun som leder av Den kulturelle skolesekken (60 %) og leder av Kultur- og miljøutvalget (40 %).
 
Siden 2011 har Agerup vært varaordfører i Fredrikstad kommune, og hun sitter både i kommunestyret og formannskapet i kommunen. Hun er også med i flere styrer og råd som følge av varaordførervervet, blant annet Kultur- og miljøutvalget. I tillegg er hun nestleder i Ytre Hvaler nasjonalpark og styremedlem i Oslofjorden friluftsråd.
 
Kari Agerup er en kjent personlighet i kulturlivet i Fredrikstad og Østfold, og har blant annet vært med å bygge opp Den lokale kulturelle skolesekken. Nå ser hun frem til å ta fatt på arbeidet som styreleder i Det Norske Blåseensemble.
 
- Jeg er vokst opp i et hjem med mye musikk. Min far spilte fiolin og var leder av Fredrikstad byorkester i en årrekke. Sånn sett har jeg musikk i ryggraden. Jeg har også mange venner innen musikk- og kunstfeltet, sier Agerup.
 
Den nye styrelederen har selv vært til stede på mange av Blåseensemblets konserter.
 
- Jeg har kjent Blåseensemblet i mange år, helt fra tiden som Divisjonsmusikken, og jeg kjenner også flere musikere som har spilt i orkesteret. Gjennom årene har jeg vært på mange konserter med Blåseensemblet, både alene og sammen med venner, forteller Agerup.
 
Hun er full av lovord om Det Norske Blåseensemble, og er spesielt fascinert av satsingen på sanntidsmusikk.
 
- Blåseensemblet er unik i sin form. De består av unike musikere med stor bredde og høy kompetanse, som spiller musikk som burde appellere til alle aldre. Selv er jeg spesielt fascinert av sanntidsmusikken, men det er nok en vei å gå for å få med en større bredde av befolkningen - spesielt de yngre, sier hun.
 
Agerup har sitt første styremøte i Det Norske Blåseensemble i dag, mandag 22. februar.
 
- Det blir spennende å bli bedre kjent med både orkesteret og menneskene bak i tiden som kommer, og jeg ser frem til mange og nye konsertopplevelser. Jeg gleder meg stort til å ta fatt på styrearbeidet, og sammen skal vi i styret bidra til at Blåseensemblet utvikler seg videre. Det å jobbe med orkesterets kjennskap blir viktig, også utenfor Østfold, slik at flere får øynene opp for hvor unike og fantastiske de er, sier Agerup.
 
Agerup er valgt som styreleder for to år, og overtar styreledervervet etter Irene Johansen.
 
For mer informasjon, kontakt:
Kari Agerup
Styreleder, Det Norske Blåseensemble
Telefon: 97 68 21 80
E-post: kaag@fredrikstad.kommune.no
 
Om Det Norske Blåseensemble:
Det Norske Blåseensemble er basert i Halden og er et unikt orkester i dagens kulturliv. Blåseensemblet er det eneste sivile ensemblet i sitt slag i Norge, satt sammen av 24 profesjonelle musikere og en administrasjon på åtte personer. Det er også Norges fremste kammerorkester for blåsere. Med sin historie tilbake til 1734, er Det Norske Blåseensemble landets eldste orkester i kontinuerlig drift.
 
For mer informasjon om Det Norske Blåseensemble, besøk vår nettside: www.dnbe.no.