dnbe_3D_no-svart-trykk

Verdenskjent trompetist hyller Blåseensemblet

Arkiv

Jens Lindemann
Den verdenskjente trompetisten Jens Lindemann gleder seg til konserten med Blåseensemblet i kulturkirken Jakob 12. mai.

Verdenskjent trompetist hyller Blåseensemblet

Jens Lindemann er født i Canada og bosatt i Los Angeles. 12 mai kommer han til Oslo for å opptre sammen med Det Norske Blåseensemble i kulturkirken Jakob.

Lindemann er ingen hvem som helst. Før han valgte å gå solo, spilte den klassisk skolerte trompetisten flere år i legendariske Canadian Brass, messingkvintetten som regnes blant verdens beste. 

Les mer om konserten her. 

De siste to ukene har Jens Lindemann fartet Europa på kryss og tvers. Han har vært solist på en rekke konserter sammen med forskjellige orkestre, og som æresdoktor har han holdt forelesninger og mesterklasser på mange av Europas musikkonservatorier.

– Det har vært noen meget travle dager med besøk i Amsterdam, Freiburg, Luzern, Lisboa, Madrid, Barcelona, Wien, London og sist, men ikke minst, Oslo! Det har vært en fantastisk turné, og høydepunktene var å spille med et av verdens beste orkestre under EM i brassband i Freiburg og deretter med noen av de beste jazzmusikerne i London, forteller stjernetrompetist Jens Lindemann til dnbe.no.

Skandinaviske aner

Den prisbelønte musikeren har trollbundet publikum i alle verdensdeler, og har også opptrådt i Norge ved flere anledninger. Sist gang var han solist med et storband under NM for janitsjarkorps i Trondheim i 2013.

– Det er en glede å besøke Norge og jeg setter stor pris på nordmenns åpenhet. Siden jeg er kanadier, er jeg vant til vinter, barskt klima og temperatursvingninger. Jeg er dessuten en stor ishockey-fan, så jeg skal finne meg en TV og se sluttspillet i den amerikanske hockeyligaen mens jeg er i Oslo, forteller han.

Jens Lindemann har et skandinavisk-klingende navn, og det viser seg at forfedrene hans utvandret herfra en gang i tiden.
– Røttene mine er enten fra Norge eller fra Sverige, men jeg har dessverre ikke funnet dem ennå. Jeg håper at jeg stammer fra Norge, smiler Lindemann.

Felles språk

Han gleder seg stort til å spille sammen med Det Norske Blåseensemble på konserten i Oslo.

­– Dette er noen av verdens beste messingblåsere og muligheten for å spille med dem er veldig spennende. Jeg setter stor pris på invitasjonen fra DNBEs glitrende trompetist, Frank Brodahl. Vi møttes i Østerrike for noen år siden og fant tonen umiddelbart. En annen god venn jeg håper det blir anledning til å møte, er den norske superstjernen Ole Edvard Antonsen, forteller den anerkjente trompetisten. 

 Jens Lindemann betrakter musikk som et internasjonalt språk som knytter mennesker sammen i et eget fellesskap.

­– Det vakre med musikk er å få dele magiske øyeblikk med mennesker fra alle verdens hjørner. Det er det aller beste ved å reise rundt slik jeg gjør. Selv om timeplanen ofte er i overkant hektisk, kunne jeg aldri tenke meg å drive med noe annet enn dette, sier Jens Lindemann
Det Norske Blåseensemble, DNBE, Jens Lindemann, kulturkirken Jacob
Jens Lindemann beskriver Blåseensemblet som verdens beste messingblåsere.