dnbe_3D_no-svart-trykk

Inviterer til mat og musikk

Arkiv

Marita Rognøy og Mona Bråthen Henriksen
Marita Rognøy og Mona Bråthen Henriksen
Inviterer til mat og musikk

Førstkommende fredag er det kulturnatt i Halden. Det blir gratis intimkonsert med Blåseensemblet på Den Gamle Kommandant i Fredriksten festning kl 20.00. 

”Kulturnatt 2014” består av hele 19 arrangementer rundt omkring i Halden. Det Norske Blåseensembles serenadeensemble er til stede med 12 musikere i lokalene til Den Gamle Kommandant på Fredriksten festning.
 
Her blir det intim kammermusikk-konsert med verker av komponistene Einojuhani Rautavaara, Johan Kvandal og Gioachino Rossini.
 
– Publikum vil få servert både musikalske og gastronomiske godbiter, forteller produsent i Blåseensemblet, Mona Bråthen Henriksen, og innehaver Marita Rognøy i Den Gamle Kommandant.
 
Kammermusikk er musikk for de små rom, der publikum opplever musikken på en mer intim måte enn i en tradisjonell konsertsal. Musikken er som regel skrevet for en mindre gruppe musikere og framføres uten dirigent.
 
- Som publikum på kammermusikk-konserter kommer man veldig tett på musikerne, og det de formidler. Derfor ligger alt til rette for en intim og koselig konsert i festningen på fredag, forteller Henriksen. 
 
Den Gamle Kommandant har også utviklet en egen meny til konserten, basert på matoppskrifter hentet fra Riksarkivet. Temaet for menyen er grunnlovsjubileet 1814.
 
- ”Kommandantens aftensm����ltid” består av husets karvebrød med leverpostei anno 1800 med rødbetsalat, samt corintkake anno 1800 med kremfløte og hjemmelaget karamellsaus, forteller Marita Rognøy.
 
Det blir matservering fra klokken 18.00 til konserten starter 20.00. Det er også mulig å nyte middagen etter serenadeensemblets fremføring fra kl 22.00.
 
- Publikum kan forvente seg vakker musikk i historiske omgivelser, samt en meny som er tilpasset anledningen. Dette gleder vi oss veldig til, forteller Rognøy.

Tid: 20.00
Sted: Den Gamle Kommandant

Musikalske verk:

“Octet 1946” av Johan Kvandal, for to klarinetter, to obo, to fagotter, to horn og kontrabass. “Quartettt nr. 4” av Gioachino Rossini, for fløyte, klarinett, fagott og horn.
“Octet for Winds” av Einojuhani Rautavaara, oktett for fløyte, klarinett, obo, fagott, to horn, trompet og trombone.
 
Medvirkende:
Ingrid Holmen, fløyte
Astrid Gundersen Lønås, obo
Torunn Irene Kristensen, obo
Patrick Johnson-Whitty, fagott
Thomas Ritschel, fagott
Eirik Jordal, klarinett
Roar Alnes Aarum, klarinett
Britt Larsen, horn
Steinar Nilsen, horn
Torgeir Haara, trompet
Torild Grytting Berg, trombone
Roger Morland, kontrabass
Serenadeensemble
Her er musikerene godt igang med prøvene for fredagens konsert på Den Gamle Kommandant i Fredriksten festning.