dnbe_3D_no-svart-trykk

Inviterer til Gallakonsert!

Arkiv

Geir Rebbestad og Jørn Berg
Geir Rebbestad og Jørn Berg slår på stortromma og inviterer haldenserne til gratis gallakonsert. Foto: Halden Arbeiderblad / Hanne Eriksen
17. mai inviterer tradisjonen tro Det Norske Blåseensemble til Gallakonsert i Brygga Kultursal. I år er Berg Sparebank med som arrangør, og sammen inviterer de til gratiskonsert for feststemte haldensere. Solist blir haldenser og pianist Eirik Haug Stømner som skal fremføre Griegs a-moll konsert (1.sats).
 

Billetter til alle

- 17. mai er en festdag, og vi synes det er en fin anledning til å gi denne konserten til Haldenserne. Da Blåseensemblet kom med forslaget tente vi på ideen umiddelbart. Forteller Jørn Berg, banksjef i Berg Sparebank. - Vi skal dele ut rundt 350 billettene til haldenserne, og selvfølgelig ikke bare våre kunder. Her finner du billetter: http://dnbe.no/nyheter/nyheter/her-finner-du-gratisbillettene-til-gallakonserten-17-mai . Her blir det først til mølla!
 

Lokalt pianotalent

Eirik Haug Stømner er et kjent navn for mange haldensere, han har gjennom årene spilt flere ganger med ensemblet. Han er utdannet pianist fra Norges Musikkhøgskole og har Oslo som base for sin musikertilværelse. På 17. mai tar han med seg første satsen til Griegs A-moll konsert, et mesterverk for piano som ledende pianister over hele verden har på sitt repertoar.
 

Dirigent og fiolinsolist

Konsertens dirigent blir den norske musikeren og dirigenten Arvid Engegård. Engegård har en solid utdanning som fiolinist og pianist, samt dirigent. Han har blant annet dirigert Oslo Filharmoniske orkester, Stavanger Symfoniorkester, Kringkastingsorkesteret og mange av forsvarets korps. Til Halden tar han også med seg sin fiolin, og fremfører Johan Svendsens romanse for fiolin og orkester.
I tillegg til Grieg og Svendsens blir det et repertoar i nasjonalromantikkens ånd. Med blant annet Johan Halvorsens Bojarens inntogsmarsj, Richard Nordraak sin orkestersuite fra Marie Stuart og selvfølgelig en Oscar Borg marsj.
 

Parkkonsert

Tidligere på dagen gjennomfører Blåseensemble, tradisjonen tro, sin parkkonsert. Arvid Engegård dirigerer parkkonserten med et tradisjonelt program med blant annet musikk av Oscar Borg.
 
 
 
Eirik Haug Stømner
Pianist Eirik Haug Stømner
Arvid Engegård
Dirigent og solist på fiolin. Foto: Øivind Arvola