dnbe_3D_no-svart-trykk

Heltente haldensere fra syv til 19 år

Arkiv

Foto: Hans Petter Wille
Foto: Hans Petter Wille

På tå hev i Halden


Heltente haldensere fra syv til 19 år tripper av forventning før Nyttårskonserten med Blåseensemblet i Brygga kultursal.

Når Det Norske Blåseensemble avholder sin årlige nyttårskonsert i Brygga kultursal torsdag 8. januar, gjør også byens unge garde seg bemerket på scenen. Om lag 40 dansere fra Halden Dans- og Ballettskole skal endelig få vise hva de har trent hardt på denne høsten.

– Dette er stort og spennende. Elevene gleder seg veldig. I år har vi koreografert en helt ny dans fra balletten Coppélia, pluss at det blir gjensyn med den populære Madame Bon Bon og sukkerungene fra Nøtteknekkeren, forteller koreograf Gro Rakeng Ullner.

Trenes av danselegenderGro Rakeng Ullner og Stefan Ullner
Hun og ektemannen Stefan Ullner er levende danselegender som i en årrekke var solister i Nasjonalballetten. Blant mye annet har de også vært ballettpedagoger ved Den Norske Operas Ballettskole og Statens Balletthøgskole.

– Da vi sluttet som aktive dansere, gikk vi over til undervisning. Det er hyggelig å ta nye generasjoner videre, forteller Gro Rakeng Ullner.
Dette er femte gangen at ekteparet Ullner er produsenter for Blåseensemblets nyttårskonserter i Østfold. Ballettparet reiser rundt på skolene og lærer bort koreografi til danseelever i Halden, Fredrikstad og Sarpsborg.

 – Vi prøver å bruke dansere fra de respektive byene for å gi forestillingen en lokal tilknytning. Det er en fantastisk mulighet for unge dansere å stå på scenen med et orkester i store sceneproduksjoner. Det er slett ikke vanlig.

- Det Norske Blåseensemble setter en ekstra spiss på det hele, de har et stort repertoar, og gjør det også attraktivt for profesjonelle artister å være med, sier Ullner.
Nyttårskonserten 2015 favner over et bredt musikalsk spekter; fra polka til musikal og opera. På programmet står blant annet Mozarts klarinettkonsert med Det Norske Blåseensembles egen Eirik Jordal som solist. Operasangerne Birgitte Christensen og Håvard Stensvold er gjestesolister.


«NYTTÅRSKONSERTEN» MED DET NORSKE BLÅSEENSEMBLE

Medvirkende: 
Johannes Gustavson, dirigent
Birgitte Christensen, sopran
Håvard Stensvold, bass-baryton
Eirik Jordal, klarinett
 
Torsdag 8. januar kl. 19.00: Brygga kultursal, Halden


Kjøp billetter her

Se www.dnbe.no/program for mer informasjon.