dnbe_3D_no-svart-trykk
Hallvar%20SvartKvitt

Gleder seg til Operafest

– Kjenner at jeg kan trives godt i Halden.
– Pleier det å være så mye folk her?, spør tenoren Hallvar Djupvik. Han har nettopp kommet inn døra og ser seg omkring i ett stappfullt Bryggerhuset Syd i Halden. Om en drøy halvtime skal han og kona Stephanie Lippert Djupvik synge konsert for de fremmøtte – i regi av Opera Østfold.
– Ja, så populært er det med operakonserter i Østfold, svarer vi ubeskjedent.
 
Tomrefjordingen er langtfra noen førstereisgutt på operascener i både inn- og utland, men konserten på Bryggerhuset Syd er hans aller første i festningsbyen. Det er også den første i rekken av tre engasjement i Halden og fylket denne våren og sommeren. Som én av fem eminente solister, inviteres han til Operafest i Østfold i mars – under dirigent Peter Sebastian Szilvays ledelse. Det er femte gang Det Norske Blåseensemble og Opera Østfold samarbeider om forrykende operafest i fylket.
 
– Jeg gleder meg! Jeg kjenner de fleste av de andre solistene i Operafest, og det er alltid så hyggelig å møtes til en ny produksjon. Bekjentskapet med Det Norske Blåseensemble er helt nytt for meg, så det er ekstra spennende, smiler Djupvik.

Han understreker at han gleder seg stort over at hele konsertens første avdeling er viet til Mozarts udødelige opera buffa Don Giovanni.
 
– Dette er et repertoar jeg kjenner godt og som jeg liker å jobbe med. Og siden jeg kjenner de fleste av de andre solistene, vet jeg at dette blir en fantastisk forestilling, sier Djupvik.
 
I juni synger Djupvik én av hovedrollene i Tryllefløyten 2017 på Fredriksten festning.
 
– Så når du først legger turen innom Halden, så planlegger du å bli værende en stund?, spør vi.
 
– Ja, og her kjenner jeg at jeg kan trives godt, ler Djupvik. 


EN LANDSENS GUTT I OSLO 

Hallvar vokste opp i fredelige omgivelser og med musikkelskende foreldre i Tomrefjord i Møre og Romsdal. Hallvar er én av tre syngende søsken. Bror Knut Magnus gikk helt til topps i TV2s The Voice i 2013, forteller han stolt. Søsteren ble fysioterapeut av yrke, men synger fortsatt når anledningene byr seg.
 
I dag bor Hallvar og kona Stephanie i Oslo, etter å ha tilbrakt mange år i København. Fra Operaakademiet i København har han også deler av sin musikkutdannelse og han har sunget flere roller ved Det Kongelige Teater. Parallelt har han sunget en rekke roller store og små roller på operascener i Norge og i utlandet, og konsertvirksomhet i forskjellige stilarter.
 
Med et så høyt tempo, finner Djupvik det strategisk riktig å bo i Oslo, selv om han tidvis lengter tilbake til mer landlige omgivelser.
 
– Det er hektisk i hovedstaden, og jeg kjenner at jeg savner mer ro. Men sånn blir det kanskje når man begynner å bli voksen, smiler han ettertenksomt.   
 
 Vi ønsker Hallvar velkommen til byen, og ser frem til en rekke strålende opplevelser med ham på scenen i månedene som kommer. 


Les mer om Operafest her.

andre relaterte nyheter