dnbe_3D_no-svart-trykk
Anita Skorgan
Anita Skorgan

 

Gleder seg til julekonserter med Blåseensemblet

Den folkekjære artisten Anita Skorgan fryder seg over å være gjestesolist sammen med Yngve Gåsøy Romdal i årets tradisjonelle julekonsert med Det Norske Blåseensemble.

Gjennom sitt sterke forhold til julebudskapet, håper Skorgan å formidle ekte juleglede gjennom Østfold-turneen i Halden 11. desember, Askim 12 desember og Fredrikstad 14. desember.

Anita Skorgan (56) ble stjerne allerede som 14-åring, og har lang fartstid som artist. Hun debuterte med en klassisk plateinnspilling i 1973, og hadde deretter stor suksess som popartist fra midten av 70-årene.

Den folkekjære artisten representerte Norge i Melodi Grand Prix flere ganger, blant annet med ”Casanova” i 1977 og ”Oliver” i 1979. Hun har også medvirket i flere musikaler og teateroppsetninger, i tillegg til å ha utgitt en rekke album og skrevet sanger for andre artister.

 Vi så henne også i ”Hver gang vi møtes” på TV2 i fjor, og senest som deltager i ”Stjernekamp” på NRK i høst.


Formidler musikalsk juleglede
Blåseensemblet ønsker velkommen til en julekonsert full av musikalsk juleglede! Formålet er å spre julestemning ved å fremføre en blanding av klassiske og mindre tradisjonelle julesanger.
 
Anita Skorgan var ettertraktet for hennes særegen og sårbare formidlingskraft og usvikelige kvalitetssans. Heldigvis for både ensemblet og publikum, fant Skorgan plass i timeplanen.
 
– I år har jeg laget min egen julekonsert. Men alle datoene var ikke fylt opp ennå, da jeg fikk henvendelsen fra Blåseensemblet, forteller hun.
 
Og til tross for at hun ikke har samarbeidet med ensemblet tidligere, ga hun et snarlig ja.
 
– Min gode musikerkollega Kjetil Bjerkestrand har snakket så varmt om denne gjengen, så jeg sa ja basert på hans skjønn! Og da jeg hørte at Anders Eljas skulle dirigere var saken klar. Dette ville jeg gjerne være med på!

Men kommer du selv i julestemning etter alle disse konsertene, eller er du mettet når juleklokkene kimer?
– Jeg kommer selvsagt i julestemning av å synge julen inn! Jeg er vel antagelig en av dem som er best og mest forberedt sånn sett når freden senker seg på den store kvelden, sier hun lattermildt.
 
– Når det er sagt ser jeg virkelig frem til de tre konsertene med Blåseensemblet! Det blir spennende å være med på noe nytt i julekonsert-sammenheng, sier Anita Skorgan.

Med en så travel timeplan, finner man da rom for julekonserter og julestemning?
– Ja, så absolutt, svarer Skorgan resolutt.
 
– Jeg har et personlig og nært forhold til julens innhold. Det betyr mye for mitt indre liv. Det handler om det lille barnet vi alle bærer inni oss, men som vi lett mister kontakten med etterhvert som vi lærer oss alle knep og triks på livets store scene, sier hun.
 
– For meg er julefortellingen indre bilder på noe jeg kan inspireres av og forholde meg til konkret hver eneste dag. Og i tillegg til dette har jeg selvsagt glede av den ytre julen med god mat, venner, familie og gaver, som de fleste andre, sier hun.

Oversikt over årets konserter:
Torsdag 11. desember kl. 19.00 - Brygga Kultursal - Halden
Fredag 12. desember kl. 20.00 - Askim Kulturhus
Søndag 14. desember kl. 19.00 - Blå Grotte - Fredrikstad