dnbe_3D_no-svart-trykk

Dansefeber i Fredrikstad

Arkiv

Foto: Kulturskolen i Fredrikstad
Foto: Kulturskolen i Fredrikstad

Dansefeber i Fredrikstad


Blåseensemblets årlige Nyttårskonsert har gjort klassisk ballett populært blant barn og ungdom i Fredrikstad.

40 unge dansere fra Kulturskolen i Fredrikstad er for tiden på en mini-turné i Østfold. De opptrer nemlig sammen med Det Norske Blåseensembles i deres årlige Nyttårskonsert i Sarpsborg, Fredrikstad og Askim.

Høydepunktet blir naturligvis konserten på Blå Grotte i hjembyen Fredrikstad torsdag 15. januar. Billetter til konserten kan du kjøpe her

– Barna gleder seg veldig og synes det er kjempespennende å få være med på Nyttårskonserten til Blåseensemblet. Det er sjelden vi får danse til levende musikk, noe som gjør det ekstra stort for oss, forteller en entusiastisk danselærer Sonya Dahle ved Kulturskolen i Fredrikstad.

Har øvd siden oktober
Elevene skal fremføre Timenes Dans fra den humoristiske balletten Coppélia og Madame Bon Bon og sukkerungene fra juleklassikeren Nøtteknekkeren.
De lettbente Fredrikstaddanserne i alderen 8 – 17 år har øvd på Nyttårskonserten siden oktober.

fredristad 1– Det har vært en stor jobb, men vi er i rute. En del av trinnene er utfordrende, men elevene jobber hardt og er engasjerte og dedikerte. Halvparten var med på Nyttårskonserten i fjor, og lærte veldig mye av det. Nyttårskonserten har helt klart økt interessen for klassisk ballett her på Kulturskolen i Fredrikstad, forteller Sonya Dahle.

Det er danselæreren selv som skal danse rollen som Madame Bon Bon, iført et spektakulært kostyme som gjør henne tre meter høy. Koreografien er ved Stefan Ullner og Gro Rakeng Ullner, tidligere solister ved Nasjonalballetten og mangeårige ballettpedagoger ved landets fremste danseinstitusjoner.

– Elevene synes det er stor stas å bli instruert av tidligere dansere fra selveste Nasjonalballetten. Det er også veldig spennende å jobbe med et profesjonelt orkester som Det Norske Blåseensemble, sier danselæreren.

Blir polka, musikal og opera
Nyttårskonserten 2015 favner over et bredt musikalsk spekter; fra polka til musikal og opera. På programmet står blant annet Mozarts klarinettkonsert med Det Norske Bl��seensembles egen Eirik Jordal som solist. Operasangerne Birgitte Christensen og Håvard Stensvold er gjestesolister.
De unge danserne fra Plankebyen kan du oppleve på Sarpsborg Scene 9. januar, på Blå Grotte i Fredrikstad 15. januar og i Askim Kulturhus 16. januar. 

«NYTTÅRSKONSERTEN» MED DET NORSKE BLÅSEENSEMBLE

Medvirkende: 
Johannes Gustavson, dirigent
Birgitte Christensen , sopran
Håvard Stensvold,  bass-baryton
Eirik Jordal , klarinett
 
Torsdag 15. januar kl. 19.00: Blå Grotte, Fredrikstad
 
Se www.dnbe.no/program for mer informasjon.

��