dnbe_3D_no-svart-trykk

Blåseensemblet utnevnt til “Årets utøvere 2015”

Arkiv

Årets utøver 2015
Direktør Geir Rebbestad mottok den høythengende prisen på vegne av Det Norske Blåseensemble.
Blåseensemblet utnevnt til “Årets utøvere 2015”

Det Norske Blåseensemble ble lørdag kveld utnevnt til “Årets utøvere 2015” av Norsk Komponistforening. 

Direktør Geir Rebbestad mottok den høythengende prisen på vegne av Det Norske Blåseensemble under en tilstelning i regi av Norsk Komponistforening (NKF) på Voksenåsen Konferansesenter i Oslo. 

- Det er en stor ære å motta en slik pris på vegne av et fantastisk orkester som Det Norske Blåseensemble. Prisen viser at det i Halden er et ensemble som er banebrytende både nasjonalt og internasjonalt, forteller Geir Rebbestad. 

Var full av lovord 

Christian Jaksø, medlem av Musikkfaglig utvalg i NKF, ga følgende begrunnelse for tildelingen da han overleverte prisen til Rebbestad: 

Karakteristisk nok kaller de sin kunstneriske mentor Geir Lysne for kurator, for det er ikke tradisjonelle konsertmål som legges til grunn når Det Norske Blåseensemble planlegger sine fremføringer, og de samarbeider med andre kunstnere og ensembler innenfor et bredt uttrykksspekter. Og med et bredt publikumsmessig forankret tilbud. 

Det er nok å nevne navn som Nordic Voices, Poing, Zappa, Isungset, Buene, med for eksempel fjorårets CD-suksess: Into the Void. Akkurat nå for tiden farter ensemblet mellom Händels Messias – i Sarpsborg i kveld – musikalen Annie og julekonserter med Wenche Myhre. 

Styrken i denne musikkformen ligger nettopp i forbindelsene mellom antatte motsetninger, mellom det improviserte og det komponerte såvel som mellom det åpne og det formale. Vi håper derfor at medlemmer av herværende forening også i årene fremover vil få anledning til å utfordre både prisvinneren og seg selv til mer sanntidsdans! 

Spiller for fulle hus i Tyskland

Direktør Rebbestad  mener prisen er en anerkjennelse Det Norske Blåseensembles satsing på sanntidsmusikk. Ensemblet har allerede etablert seg som et kjent navn på kulturscener i Europa. Blant annet har orkesteret spilt for fulle hus i Tyskland. 

- Det er stort at Norsk Komponistforening har sett dette og gitt oss annerkjennelse gjennom en slik pris, sier han. 

Direktøren for ensemblet gir mye av æren til kurator Geir Lysne.

– Geir Lysne driver oss frem. Det er takket være ham vi har funnet et spor som gjør Blåseensemblet unike. Han er en kreativ kraft som staker ut retningen som vi skal gå, sier Blåseensemblet-direktøren.  

Produksjonssjef Heidi Raude i De Norske Blåseensemble er i likhet med Rebbestad begeistret for utmerkelsen fra fagmiljøet i Norsk Komponistforening. 

– Vi har jobbet målrettet over lengre tid med å skape noe unikt og være en spydspiss innenfor våre satsingsområder. At vi får anerkjennelse for nettopp dette er en stor oppmuntring for oss, sier hun.