dnbe_3D_no-svart-trykk

Blåseensemblet på turné til Nord-Norge

Arkiv

Nord Norge turne

Blåseensemblet på turné til Nord-Norge

 
Det Norske Blåseensemble tilbyr publikum et variert program når orkesteret spiller på Nordlysfestivalen i Tromsø og Iliosfestivalen i Harstad i februar.
 
Blåseensemblet drar på turné til Nord-Norge for å spille tre konserter første helgen i februar.
 
- Det å spille tre ulike konserter på såpass kort tid er en stor utfordring. Men det er gøy å få sjansen, og vi får det til. For oss er det en stor «happening» å dra til Nord-Norge for å presentere sjangerne vi er ekstra gode på, sier produksjonssjef Heidi Maria Raude i Det Norske Blåseensemble til dnbe.no.
 
Blåseensemblet er invitert til å spille tre konserter på to festivaler i løpet av tre dager. Publikum får oppleve orkesteret under Nordlysfestivalen i Tromsø fredag 5. februar, før de drar videre til Harstad for å spille på Iliosfestivalen 6. og 7. februar.
 
Gleder seg til gjensyn med Nord-Norge
 
Blåseensemblet har spilt i regionen tidligere, men det er første gang orkesteret legger en så omfattende turné dit. Raude ser frem til et gjensyn med det nordnorske publikumet.
 
- Vi har hatt veldig positive erfaringer tidligere. Da vi spilte Haydns «Skapelsen» sammen med Nordnorsk opera og symfoniorkester fylte vi salene to kvelder på rad, og det var et veldig entusiastisk og fint publikum der, sier hun.
 
Produksjonssjefen er spesielt fornøyd med muligheten til presentere orkesterets bredde og satsningsområde for publikum.
 
- Vi føler at vi har muligheten til å vise litt av bredden til ensemblet, og at vi får vist litt av det vi er stolte av og satser på for publikum i Nord-Norge. Det er ikke så ofte at vi får anledning til å spille der, så når vi første tar turen synes vi det er veldig hyggelig å være med på to festivaler og spille ulike programmer for publikum, forteller hun.
 
Variert program
 
Blåseensemblet starter turnéen med en konsert på Nordlysfestivalen i Tromsø fredag 5. februar. Produksjonssjefen beskriver konserten som et møte mellom folketoner, salmetoner og jazzimprovisasjon.
 
Spellemannsprisvinner og felespiller Ragnhild Furebotten, saksofonist Torben Snekkestad og perkusjonist Helge Norbakken danner sammen med ensemblet over 20 utøvere på scenen, under ledelse av Spellemannsprisvinner Geir Lysne.
 
Lørdag 6. februar drar orkesteret til Iliosfestivalen i Harstad, hvor publikum samles for en behørig musikalsk feiring av at mørketiden er over. Første post på programmet for Blåseensemblet er Frank Zappa-tributten «The Brass from Utopia».
 
- Messing- og slagverket presenterer vårt populære Zappa-program, som har blitt veldig etterspurt blant Zappa-tilhengere verden over, forteller Raude.
 
Orkesteret fremfører egenarrangerte Zappa-låter, som først ble gitt ut på CD-en «The Brass from Utopia - A Frank Zappa Tribute» i 2013. CD-en ble varmt mottatt av den legendariske artistens familie, og har blitt kritikerrost i både inn- og utland.
 
Søndag 7. februar presenterer Blåseensemblet sin avslutningskonsert på Iliosfestivalen, når de spiller improvisert musikk til stumfilmen «Nosferatu». F.W. Murnaus grøsser fra 1922 er løst basert på Bram Stokers «Dracula», og danner grunnlaget for en særegen konsertopplevelse hvor Blåseensemblet, sammen med gjesteartistene Michael Vollny og Eric Schaefer, får vise et av sine store satsningsområder - improvisasjon.
 
- Vi har snakket om at når vi først reiser et sted med så variert program så bør vi vise flere sider, og nå får vi endelig muligheten til å gjøre akkurat det. Improvisasjon er et av våre store satsningsområder, så det er spesielt gøy å få vist frem så mange steder som mulig. Der er vi et foregangsorkester i verden på mange måter, forteller hun.