dnbe_3D_no-svart-trykk

Blåseensemblet med operaperler og pudderparykker

Arkiv

Det Norske Blåseensemble, DNBE, Fredrikshald teater, barokk, opera, Christopher Bucknall
Musikalsk leder og dirigent for konserten er briten Christopher Bucknall, som i mange år har jobbet med barokkmusikk og barokkopera. Foto: Venetia Van Hoorn Alkema/Christopherbucknall.com
Blåseensemblet med operaperler og pudderparykker

Det blir ekte 1700-tallsstemning når Det Norske Blåseensemble byr på operaperler fra barokken i Fredrikshalds teater i Halden. 

Det Norske Blåseensemble inviterer til ”Operaperler fra barokken” onsdag 11. og lørdag 13. juni i Fredrikshalds teater. 

Konsertene arrangeres i forbindelse med Fredriksten musikkfestuke, og publikum kan glede seg til et orkester iført praktfulle barokkostymer, og gripende musikk med sterke følelser. 

Musikalsk leder og dirigent for konserten er briten Christopher Bucknall, som i mange år har jobbet med barokkmusikk og barokkopera. Han har samarbeidet med Det Norske Blåseensemble ved flere anledninger.

– Det er alltid en stor glede å jobbe med Blåseensemblet, som er et orkester med sjel og ekte engasjement. De er så utrolig allsidige som musikere, og beveger seg uanstrengt fra den ene sjangeren til den andre; fra jazz og rock til improvisasjon og barokk. De klarer å forene alle disse elementene i sine opptredener, og er aldri redde for �� prøve nye ting, sier dirigenten og cembalisten til dnbe.do. 

Får gåsehud av Händel

Om barokkopera-repertoaret forteller Bucknall at det favner mange følelsesmessige ytterpunkter: Ødeleggelse, galskap, utemmet glede, lidenskap og kjærlighet. 

– Blåseensemblet har alt dette under huden, noe som gjør denne forestillingen så spennende. 

Christopher Bucknall forelsket seg i barokkmusikken alt som guttunge, og fikk gåsehud av Bach, Monteverdi, Händel og Purcell.   

– Jeg var korgutt i kirken og jeg husker at jeg ble helt trollbundet av treverket i de gamle instrumentene under en Verdi-konsert. Etter det tryglet jeg foreldrene mine om å få lov til å spille cembalo, forteller engelskmannen. 

Heldigvis for Bucknall, så svarte foreldrene ja, lykkelig uvitende om hvilken fantastisk musikalsk karriere sønnen skulle oppnå senere i livet. 

Latter og tårer

– Det jeg liker så godt med barokkmusikk, er at den egentlig ikke er nostalgisk, men faktisk ganske moderne. Den ble skrevet for flere hundre år siden for å bevege publikum og få dem til å føle glede og sorg og frembringe latter og tårer. Jobben min er å passe på at musikken har den samme effekten på dagens tilhørere, forteller dirigenten.  

Å få fremføre sin yndlingsmusikk i et ærverdig gammelt barokkteater som Fredrikshald, setter en ekstra spiss på arrangementet for Christopher Bucknall.

– Å spille på den skrånende scenen under de vakre takmaleriene er en spesiell opplevelse. Når hele ensemblet i tillegg ifører seg parykker og kostymer fra barokken, reiser vi sammen med publikum tilbake til en forgangen tid. Dette kommer til å bli en strålende aften! lover han.

Sopran Ann-Helen Moen��og mezzosopran Diana Moore fra England er solistene som skal fremføre arier under barokkonserten. 

"Operaperler fra barokken" med Det Norske Blåseensemble

Torsdag 11. juni: Fredrikshalds teater kl 19.00
Lørdag 13. juni: Fredrikshalds teater kl 17.00 


Her finner du mer informasjon om forestillingene og hvordan du kan kjøpe billetter: http://dnbe.no/program
Det Norske Blåseensemble, DNBE, barokk, kostymer
Det Norske Blåseensembles musikere stiller i tidsriktige barokkostymer på konserten.