dnbe_3D_no-svart-trykk

Blåseensemblet hyller Frank Sinatra

Arkiv

Frank Sinatra - 100 år
Robbie Wyckoff

Blåseensemblet hyller Frank Sinatra

I 2015 er det 100 år siden legenden Frank Sinatra ble født. Det Norske Blåseensemble markerer jubileet med storstilte Sinatra-konserter i Halden og Oslo.

Publikum kan glede seg til en nostalgisk festaften med høydepunkter fra croonerkongen Frank Sinatras udødelige karriere i Brygga kultursal i Halden torsdag 27. august, og i Operaen i Bjørvika fredag 28. august. 

Gleder seg til å samarbeide med Blåseensemblet
Orkesterleder, arrangør og dirigent for Sinatra-konserten er den amerikanske jazzarrangøren Willie Murillo. Han er anerkjent og prisbelønt for sin faglige dyktighet og allsidighet. Los Angeles-bosatte Murillo er både trompetist, sanger, arrangør, komponist og musikkpedagog.
 
Amerikaneren er vilt begeistret for Europa og for alle de vennlige menneskene han har møtt på sine reiser i embeds medfør. Det som har gjort spesielt stort inntrykk på ham, er at kunst og kultur er så h������������yt verdsatt og spiller en så viktig rolle for europeere.
 
– I Norge har jeg faktisk aldri vært før, og jeg gleder meg enormt til å utforske en ny del av Europa. Ikke minst har jeg store forventinger til samarbeidet med det fabelaktige Blåseensemblet. Jeg har bare hørt flotte ting om dette orkesteret, og det blir veldig spennende å jobbe med dem alle sammen. Planleggingsprosessen så langt har vært en fornøyelse, forteller en entusiastisk Murillo til dnbe.no.

willie murillo - kopiEr selv stor Sinatra-fan
Som ung, lovende trompetist, fikk Willie inspirasjon av å lytte til legender som Count Basie, Nelson Riddle, og ikke minst, Frank Sinatra.
 
– Sinatra er kanskje min største favoritt gjennom tidene. Hans musikalske univers er den perfekte kombinasjon av ulike uttrykk. Det er underholdende, personlig og stemningsfullt. Jeg hører på Sinatra i alle slags situasjoner; for å lære, for å slappe av og for å nyte, forteller den Grammy Award-vinnende Willie Murillo.  

Gullstemmenpress isabella1
En av solistene på Sinatra-konsertene er den svenske jazzsangerinnen og plateartisten Isabella Lundgren. 27-åringen gjorde seg tidlig bemerket med en stemme langt modnere og mer uttrykksfull enn alderen skulle tilsi, og ble kalt den Värmlandske Billie Holiday.
 
Frank Sinatras musikk har hun hørt på siden oppveksten, og er full av beundring for denne scenekunstneren.
 
– Sinatra var en fantastisk historieforteller, og han er et stort forbilde for både mannlige og kvinnelige sangere, sier Isabella Lundgren til dnbe.no.

Får selskap av amerikansk stjernesolist
Selv har den svenske jazzyndlingen sunget mye av Sinatras repertoar, og hun har opptrådt i Norge flere ganger sammen med storband.
 
– Konsertene i Halden og Oslo blir en ny og stor opplevelse for meg. Jeg har aldri sunget på en hyllestkonsert for Sinatra, og heller aldri stått på scenen med et så stort orkester som Det Norske Blåseensemble. Dette blir veldig spennende og jeg gleder meg virkelig, forteller Isabella Lundgren.  
 
Lundgren får selskap på scenen av den amerikanske solisten Robbie Wyckoff. Amerikaneren har lang erfaring som artist, og har blant annet jobbet med kjente navn som Roger Waters, Diana Ross, Barbara Streisand og Celine Dion.