dnbe_3D_no-svart-trykk

Annie-feber i Sarpsborg

Arkiv

Annie%201
Foto: Line M. Martinsen/Villekulla
Annie-feber i Sarpsborg

Med utsolgte forestillinger, 120 barn og unge på scenen, samt to talentfulle Annier i spissen, ligger alt an til suksess for musikalsatsingen ”Annie” på Sarpsborg Scene. Det Norske Blåseensemble står for musikken.

En av verdens mest populære og elskede musikaler, ”Annie”, skal fra 10. til 13. desember ta Sarpsborg Scene med storm. Da står tilsammen 120 teaterelever i alderen 7 til 18 år fra Villekulla barne- og ungdomsteater på scenen i Sarpsborg.
 
Musikken står Det Norske Blåseensemble for.
 
”Annie” har premiere på Sarpsborg Scene 10. desember, og er Villakullas største satsing noensinne.

–  Det har vært en drøm og et mål siden jeg etablerte teateret i 2011 at vi skulle sette opp ”Annie”. Derfor er det med stor glede og stolthet at det nå blir en realitet, sier eier og daglig leder av Villekulla, Malin Schavenius.
 
Hun har selv spilt Annie i hele fem ulike oppsetninger. Denne gangen er hun regissør og produsent.

Suksess-salg
Alt tyder på at musikalen blir en braksuksess. Allerede seks uker før premieren hadde de forhåndsolgt over 2800 billetter, flere utsolgte forestillinger og satt opp ekstraforestilling.
 
– Det har vært overraskende bra salg. Over all forventning. Det er vi selvfølgelig utrolig takknemlig for når vi drar i gang noe så stort, sier Schavenius.
 
For å få sette opp stykket er et av kravene at det skal være levende musikk – og da holder med ikke med et keyboard, trommesett og gitar.
 
– Vi slo på stortrommen og fikk med oss en gruppe fra Det Norske Blåseensemble under kyndig ledelse av kapellmester Frank Brodahl, i tillegg Carl Andreas Næss på piano. Med disse musikerne på laget heves helheten på musikalen betraktelig, sier regissøren.
 
Det Norske Blåseensemble ser frem til å få medvirke i musikalen.
 
– Det er en glede å få være med. Det er en stor og spennende satsing, og med levende musikk blir det en flott helhetsopplevelse. Ekstra gøy er det å se at folk går mann av huse for å få med seg dette, sier produksjonssjef Heidi Raude i Det Norske Blåseensemble.
 
Drømmerollen
Etter en lang og innholdsrik dag med auditioner i februar fant de sine to utvalgte Annier. Det ble de 12 år gamle bestevenninnene Frida Eriksen og Ida Sofie Aagaard Bredholt fra Sarpsborg, som skal spille tre forestillinger hver.
 
– Det var helt utrolig å få rollen. Jeg turte ikke å legge meg å sove den kvelden, for jeg var redd for å oppdage at det bare var en drøm, sier Frida Eriksen.
 
– Jeg ble også utrolig glad, for jeg hadde aldri trodd jeg skulle få rollen. Vi lærer masse nytt, og gleder oss til premieren, sier Ida Sofie Aagaard Bredholt, som har vært med som skuespiller i Annie på Folketeateret tidligere.
 
Nå er de to venninnene i full gang med prøver og pugging.
 
– Vi er ikke nervøse ennå, men det kommer nok – og hører med. Men mest av alt blir det bare fantastisk moro, sier de to Annie-jentene samstemt.
 
Med i musikalen er også Monica Hjelle i rollen som den slemme barnehjemsbestyreren  «Miss Hannigan» og Knut Erik Rønne i rollen som ”Mr. Warbucks”. Hunden Sandy spilles av to år gamle Pippi, en mellomdoodle fra Klavestadhaugen.
 

FORESTILLINGER – musikalen ”Annie” på Sarpsborg Scene:
 
Torsdag 10. Desember kl. 13.00, Sarpsborg Scene FØRPREMIERE – UTSOLGT

Torsdag 10. Desember kl. 18.00, Sarpsborg Scene – KJØP BILLETTER

Fredag 11. Desember kl. 18.00, Sarpsborg Scene – KJØP BILLETTER

Lørdag 12. Desember kl. 14.00, Sarpsborg Scene UTSOLGT
 
Lørdag 12. Desember kl. 17.00, Sarpsborg Scene EKSTRA – KJØP BILLETTER

Søndag 13. Desember kl. 14.00, Sarpsborg Scene SVÆRT FÅ BILLETTER IGJEN