dnbe_3D_no-svart-trykk

- Jeg elsker norsk kultur

Arkiv

David Hansen
David Hansen

David Hansen gleder seg til å synge Juleoratoriet :

 

- Jeg elsker norsk kultur

Solisten David Hansen (33) fra Australia gleder seg stort til å synge Juleoratoriet for første gang. Han skryter uhemmet både av Norge og av Blåseensemblet.

Bachs juleoratorium har bergtatt mennesker i 280 år. Nå i adventstiden kan musikkelskere i Oslo og Østfold glede seg over dette stemningsfulle verket fremført av Det Norske Blåseensemble i følge med mektige kor og fremragende solister: sopran Ingeborg Dalheim, kontratenor David Hansen, tenor Joshua Ellicott og baryton Halvor Festervoll Melien.
 
- Det Norske Blåseensemblet er et fantastisk ensemble og jeg gleder meg til å synge med dem igjen i desember, sier David Hansen entusiastisk. 

Den australske kontratenoren har sunget mye av Bach før, men aldri Juleoratoriet, bare ariene.
- Tidligere i år spilte jeg inn Bachs Johannes-Pasjon med Marc Minkowski og Les Musiciens du Louvre Grenoble. Det var en flott opplevelse, men å synge Bachs juleoratorium for første gang med Det Norske Blåseensemblet er minst like flott, skryter solisten.

David Hansen er en internasjonalt anerkjent sanger som har bemerket seg både i Europa, USA og Australia. For tiden synger han i operaversjonen av Peer Gynt, som hadde verdenspremiere på Nasjonaloperaen i Oslo denne helgen.


Norsk kone og dansk ætt
Kontratenor er det aller høyeste mannlige stemmeleiet, mye brukt i renessanse- og barokkmusikk. David Hansen synger så folk får hakeslepp og gåsehud. Han har stemmeprakten til en baryton, men kan i tillegg synge falsett et par oktaver over det.
 
33-åringen er en de få menn i verden som kommer like høyt i toneleie som gamle dagers kastratsangere, og det helt uten kirurgi.
 
- Stemmen min er ikke feminin. Jeg synger veldig høyt, men det er like fullt en mannlig stemme, understreker han.

Den karismatiske sangeren møtte kjærligheten i 2007 da han sang på Den Norske Opera. Med i forestillingen var også harpisten Ida Aubert Bang, og søt musikk oppstod. I dag er paret gift og Hansen har gjort nordmann av seg.
��
På få år har australieren lært seg både å snakke og skrive norsk imponerende bra.
 
- Jeg føler meg nesten norsk og jeg elsker norsk kultur og min norske familie. Selvf��lgelig savner jeg australsk vær og surfing, men jeg har lært meg å gå på ski, så jeg gleder meg til vinteren! forteller Hansen, som har danske røtter. Oldeforeldrene hans emigrerte til Australia på slutten av1800-tallet. Derav det skandinavisk-klingende navnet.

- Blir ikke Norge litt smått for en som har opptrådt på store scener over hele verden?
- Norge er ikke lite. Den Norske Opera og Ballett er det beste og mest moderne operahuset jeg har jobbet i. Det er fantastisk akustikk, kjempebra orkester og hyggelige folk, og mange flotte muligheter for meg.
 
- Her i landet har vi også Det Norske Kammerorkester og TrondheimSolistene, to av de beste kammerorkestrene jeg har jobbet med i verden! Jeg jobber ca. 70% i utlandet hvert år, men jeg er veldig glad for å få stadig flere oppdrag i Norge, avslutter den ettertraktede gullstrupen som behersker den høye D.

Juleoratoriet spilles i Oslo og Halden sammen med kammerkoret Schola Cantorum, i Fredrikstad med Borg Domkor og i Sarpsborg med Sarpsborg Kammerkor.

Torsdag 4. desember kl. 19.00: Immanuels kirke
Fredag 5. desember kl. 19.00: Trefoldighetskirken, Oslo
Lørdag 6. desember kl. 18.00: Sarpsborg kirke
Søndag 7. desember kl. 19:00: Fredrikstad domkirkeMedvirkende:
Steven Devine, dirigent
Carl Andreas Næss, dirigent
Schola Cantorum, kor
Sarpsborg kammerkor
Borg domkor
Ingeborg Dalheim, sopran
David Hansen, contra tenor
Joshua Ellicot, tenor
Halvor Festervoll Melien, baryton