dnbe_3D_no-svart-trykk
DSC09862
Storstilt kultursamarbeid i Østfold. Hanne Tollerud – ordfører i Moss kommune, Thorstein Granly – direktør i Det Norske Blåseensemble, Eline Melgalvis – Sparebankstiftelsen DNB / Dextra, Thor Edquist – ordfører i Halden kommune og Thor Sørby – Arena Moss kirke- og kultursenter. Foto: Det Norske Blåseensemble

Mer musikk på hjemmebane

Det Norske Blåseensemble er først og fremst hele Østfolds orkester, tross stadig sterkere nasjonal og internasjonal resonans. Nå tar ensemblets direktør Thorstein Granly grep for ytterligere å øke hyppigheten av konserter i hjemmemarkedet. I første omgang gjennom et konsertsamarbeid med Moss kommune om alle ensemblets musikalske satsningsområder og stilarter – i en serie av seks konserter i løpet av høsten 2019.
Ensemblets historie strekker seg så langt tilbake som til 1734 og det er naturlig at ensemblet har sterke røtter til vertskommunen Halden. Det faktum at festningsbyen er ensemblets adresse og hjemsted har naturlig ført til at befolkningen der har fått et nært og godt forhold til byens orkester. Noen av ensemblets konserter har også vært forbeholdt haldenserne alene. 
 
– Det er hyggelig å se at Haldens kultur blir eksportert rundt til de andre byene i Østfold. Vi skal dele kultur og opplevelser slik at vi kan løfte hverandre, sier en fornøyd Halden-ordfører Thor Edquist.  
 
Pilotprosjekt og abonnementsløsning
 

Det nye konsertsamarbeidet og pilotprosjektet med Moss kommune for sesongen høsten 2019 gjør Moss – i tillegg til vertskommunen Halden – til første by ut i samarbeid om fullskala leveranse av konserter med Det Norske Blåseensemble. Ensemblet har i en årrekke spilt ved byens ulike og flotte konsertarenaer og har over tid bygget seg et grunnlag for videre satsning i regionen. En avtale med Moss kommune gir byens konsertpublikum kontinuitet i ensemblets konserttilbud i byen. Samarbeidspartnerne i Moss kommune kan også i årsskiftet 2019/2020 åpne et nyoppusset Moss kulturhus som imøtekommer ensemblets logistiske og praktiske behov. 
 
Samtidig lanseres en abonnementsløsning som gjør at publikum kan oppleve ensemblet i alle dets konstellasjoner og musikalske sjangere – til redusert pris. 
 
Ordfører i Moss, Hanne Tollerud, er opptatt av at Moss skal ha et mangfoldig kulturtilbud og lar seg begeistre av tiltaket.
 
– Jeg er så heldig at jeg har fått overvære noen konserter med ensemblet og det har vært stinn brakke hver gang. Jeg tenker at en rekke konserter, koblet opp mot et abonnement, vil føre til at enda flere mossinger vil få med seg dette fantastiske ensemblet, sier Tollerud.
 
Uvurderlig støtte 

Satsningen på ensemblets publikumsutvikling i Moss er muliggjort ved hjelp av svært kjærkommen støtte i en treårs-periode fra Sparebankstiftelsen DNB/Dextra. Støtten er uvurderlig og satsningen hadde ikke vært mulig uten stiftelsens entusiastiske innstilling til prosjektet. 
 
– Vi har allerede fulgt Det Norske Blåseensemble gjennom et samarbeidsprosjekt de seneste tre årene og vi har sett resultatene. Det å samle kulturkreftene i Østfold er et prosjekt vi veldig gjerne støtter, sier Eline Melgalvis i Sparebankstiftelsen DNB / Dextra
 
På litt lengre sikt er det tenkt at Halden, Moss, Fredrikstad, Indre og Sarpsborg skal få et tilsvarende konserttilbud fra hele Østfolds orkester – med tilhørende abonnementsløsninger.

andre relaterte nyheter

veronicavangroningen-DNBE2019-5
Session
Halden Sessions
LES MER
980x650_stian14_3
Klassisk, Annet
Haydns Trompetkonsert slik du aldri før har hørt den
LES MER
eickbrygga
Session, Annet
Det Norske Blåseensemble med Mathias Eick klare for Elbjazz2020
LES MER