dnbe_3D_no-svart-trykk
Rose_980x650
Rose Elin Austad Nes, ny fløytist i Det Norske Blåseensemble. Foto: Det Norske Blåseensemble

Ensemblets nye Rose

Du har kanskje rukket å se henne i rekkene våre allerede. Vår rykende ferske fløytist Rose Elin Austad Nes finner seg godt til rette i ensemblet og stortrives blant haldenserne.
Etter prøvespill for stillingen som fløytist var det Rose som til slutt passerte gjennom nåløyet. I juni spilte hun sin avsluttende masterkonsert ved Musikkhøgskolen i Oslo og avsluttet med dette seks år musikkstudier. Som en del av utdanningen, har hun også tatt ett år ved den prestisjefylte skolen Conservatoire national supérieur de Musique i Paris.
 
Rose hadde rukket å bli godt kjent med ensemblet som freelance musiker i studietiden. Senest i Berliner Philharmoniker i mai måned og ved Risør Kammermusikkfest som ny-uteksaminert i juni. Nå kan hun endelig møte på jobb som fast ansatt.
 
– Jeg stortrives! Det er en drøm å få lov til å jobbe med noen av landets fremste og profesjonelle musikere. Ikke bare er ensemblet av topp musikalsk kvalitet. De utstråler også en varme og har sørget for at jeg har følt meg inkludert fra dag én. Det føles som en stor familie, smiler Rose.  
  
Ser byen fra sykkelsetet 

Fra sitt midlertidige bo på Stenerød triller hun til jobben med sykkel på ti minutter. Praktisk, synes jenta fra Karmøy, som egentlig er bosatt i hovedstaden med sin nybakte ektemann. Om Halden er hun full av lovord, men hvor de velger å bosette seg permanent vet bare ekteparet.
 
– Det er så vakkert her. Jeg bruker fritiden min til å oppleve byen og stemningen. Og jeg kjenner at jeg virkelig kunne trives her, avslutter Rose.
 
Det Norske Blåseensemble er stolte av å ønske Rose varmt velkommen i flokken!
 
Inger%20Johanne%20Berg%20-%20Rose%20Elin%20Austad%20Nes%20-%20Ingunn%20Lien%20Gundersen%20-%20Det%20Norske%20Bla%CC%8Aseensemble%20Christer%20Elnes
Rose Elin Austad Nes (fløyte) med kollegene Inger Johanne Berg (fløyte) og Ingunn Lien Gundersen (obo) i Berliner Philharmoniker. Foto: Det Norske Blåseensemble

andre relaterte nyheter

Det%20Norske%20Bl%C3%A5seensemble%20Foto%20Veronica%20van%20Groningen
Annet
Vi tar smittevern på alvor!
LES MER
980x650_stian14_3
Klassisk, Annet
Haydns Trompetkonsert slik du aldri før har hørt den
LES MER
AVLYST
Annet
Avlysninger og billettrefusjon som følge av koronavirus
LES MER