dnbe_3D_no-svart-trykk
01_V%C3%A5rprogram-2020the-Fargespill_jpg

Fargespill Østfold - Vår Verden

Billetter

20.03
KL 18.00
Brygga Kultursal - Halden
21.03
KL 13..00
Brygga Kultursal - Halden
Fargesprakende familieforestilling for alle aldre
Fargespill fyller fem år! Fem år med farger, rytmer, sang og dans fra hele verden – på en scene i Halden. Fargespill er gedigne sceneproduksjoner som engasjerer barn og profesjonelle kunstnere i et samspill som gleder både utøvere og et entusiastisk publikum. Velkommen til en familieforestilling full av energi!
Fargespill er et musikkensemble som består av barn og ungdom fra hele verden, med et sted mellom 80 og 100 deltakere. Fra sitt nyetablerte senter i Storgata i Halden, i «Fargespillhuset», øves det året rundt frem mot de store forestillingene i Brygga Kultursal, hele seks i antall. 
            
Fundamentet for Fargespills virksomhet er troen på at kunsten og kulturen som de unge bærer med seg beriker og forandrer kulturlivet i Norge. Det handler rett og slett om «World Music», verdensmusikk, og om å kombinerer mange typer folkemusikk og la alt dette igjen bringe fram helt ny musikk. Kjernen er musikkens egenverdi. 
 
Fargespill Østfold ledes av Dina og Ove Billington, der Dina har jobben som kunstnerisk leder og Ove er musikalsk leder. Safia Abdi Haase er med som gjesteinstruktør og musiker. Fokuset til Fargespill er på kunstnerisk opplæring og veilledning, som barna får av profesjonelle musikere og artister. Målet er at barn og ungdom fra hele verden skal kunne fortelle sine historier gjennom kulturarven sin og å gi deltakerne og publikum en opplevelse av mangfoldets underholdningspotensiale og kreativitet. 
            
Fargespill Østfold har høye ambisjoner for virksomheten sin. Det innebærer at forestillingene som presenteres for publikum har et høyt kunstnerisk nivå og at apparatet rundt befinner seg på et profesjonelt nivå, slik som lyd, lys og musikk.
            
Det er barn og unge i alderen 9-18 som deltar som deltar i Fargespill og alle øvelser foregår i skoletid og er gratis for alle. Kor og sang ledes av Dina og Ove Billington og Karoline Stenberg Henriksen, dans av Liv Karin Cihiluka og Ny-Sirkus-delen av Marte Beck. Det siste innebærer aktiviteter som akrobatikk og turntriks. I samarbeid med Daniel Sandvik og Håkon Mørland, som står bak Pianostredet Figurteater og de suksessfulle dukketeaterforestillingene «Sten og brød» på Fredriksten festning, har Fargespill nå startet et «Kunstlaboratorium».
Der jobber barn og unge med å lage rekvisitter og å utvikle scenografi til forestillingen «Vår verden». 
            
«Vår verden» skapes i nært samarbeid med Det Norske Blåseensemble, under ledelse av Tarjei Grimsby. 
 
«Fargespill Østfold» støttes av Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet (Bufdir), Sparebank1stiftelsen Halden, GjensidigeStiftelsen, Halden Kommune, Sparebankstiftelsen DNB, og musikkutstyrsordningen.
 

Medvirkende

Barn og voksne i Fargespill Østfold
Det Norske Blåseensemble
 Tarjei Grimsby - musikalsk leder
Dina Billington - kunstnerisk leder
Ove Billington - musikkprodusent
Liv-Karin Nabintu Cihiluka - koreograf

Andre relaterte konserter

Vinterriss_980x650
Annet
nyMusikk Østfold: Vinterriss

Kjøp billett / LES MER