dnbe_3D_no-svart-trykk
Isabella Lundgren med Det Norske Blåseensemble i %27Monica Zetterlund 80 år%27

Svensk jazzkomet gjester Østlandet

Isabella Lundgren er aktuell i 'Monica Zetterlund – 80 år'
Vi smykker oss med nordiske jazzjuveler når vi hyller Monica Zetterlund det året hun skulle fylt 80 år. Bli bedre kjent med Isabella Lundgren (29) fra Karlstad – som av jazzkjennere sammenlignes med Billie Holiday og nettopp Monica Z.
Monica Zetterlund har blitt omtalt som ’en blond negress från Värmlands huldraskogar’. De samme skogene har også avlet frem våre fantastiske solister i hyllestkonsertene 'Monica Zetterlund – 80 år'; Rigmor Gustafsson og unge Isabella Lundgren. 

Så hva er det med de värmländska skogar som dyrker jazzsangerinner i verdensklasse?
 
– Det är något i luften, det är det enda rimliga svar jag kan ge, ler Isabella.
 
Født og oppvokst i Karlstad og med en brennende musikkinteresse allerede som barn, mener hun det er umulig å ikke ha et sterkt forhold til Monica Z.
 
– Hon är en legend i vår del av världen, med all rätt dessutom. Det som drabbar mig med Monica är hennes närvaro – hon är en historieberättare av rang, hon sjunger aldrig för att imponera eller briljera. Hon sjunger sanningen om sitt liv och sanningen om det hon ser i världen. Det är hennes storhet, att hon med enkla medel och en otrolig innerlighet kan slå an så mycket i den som lyssnar, smiler Isabella.    
 
 
’SANNINGEN OM SITT LIV’ 

Det nære og inderlige hun beskriver hos Monica Z, er det samme svenske musikkanmeldere hører i Isabella – og hyller henne for. Og i likhet med sitt idol, synger Isabella ’sanningen om sitt liv’.
Hun har valgt å være åpen om sin livsreise med musikk, alkoholmisbruk og tro. Om hvordan hun brøt med livet i New York og vendte hjem til Sverige og teologistudier i Stockholm.

Veien fra den destruktive tilværelsen i New York til et liv som bejublet jazzsangerinne på verdensscenen er ærlig beskrevet i svenske medier. I dag er jenta fra Karlstad omtalt som det største som har hendt den svenske jazzscenen. Hun ble kåret til 'Årets musiker' ved P2 Jazzkatten-galan i 2015. Hun fikk strålende anmeldelser og ble tildelt Guldskivan av avisen Orkesterjournalen for albumet 'Somehow life got in the way'. Og nylig ble hun også tildelt Monica Zetterlunds Minnestipend.
 

EN ÆRE Å DELE SCENE MED RIGMOR 

Når hun står på scenen i Halden, Moss og Oslo i slutten av oktober er med selveste Rigmor Gustafsson ved sin side.
 
– Jag och Rigmor har sjungit på samma konsert ett par gånger tidigare, men aldrig jobbat nära varandra som vi gjort vid detta tillfälle. Rigmor är en stor sångerska och har alltid varit en förebild för mig.  Jag ser det som en ära att få dela scen med henne!, sier Isabella oppriktig.
 
(Les mer om Rigmor Gustafsson her)
 
For Det Norske Blåseensemble blir det et hyggelig gjensyn med Isabella. Og Isabella gleder seg til et gjensyn med ensemblet og det norske publikummet.
 
– Den norska publiken är kunnig och mycket goda lyssnare. Den viktigaste kvalitén! Att våga stanna upp och vara i det som händer, avslutter Isabella Lundgren.  

andre relaterte nyheter

DSC09862
Klassisk musikk, Klassisk improvisasjon, Annet
Mer musikk på hjemmebane
LES MER
Wigum_Facebook_980x650
Annet
Mr.#Sniksymfonisering på Haldens tak
LES MER
Guro_980x650
Annet
Guro Kristine Kitterød: Ung trombonist med store planer
LES MER
DET NORSKE BLÅSEENSEMBLE
Tollbugata 4-6, 1767 Halden, P.B. 122,
N-1751 Halden, Norway
TEL: +47 69 17 82 50 (09.00-15.00)
HOVEDSPONSOR:
KynCMYK%20lang_ramme_2017
Det Norske Blåseensemble er støttet av Kulturdepartementet, Østfold Fylkeskommune og Halden kommune.