dnbe_3D_no-svart-trykk
Signe_980x650
Foto: Veronica Van Groningen

Signe Ludvigsen: Ung og allsidig solist på Sarpsborg Scene

For aktive Signe Marie (16) starter det nye året med stjernedryss og avkrysning av en betydelig milepæl på karrierestigen. 6. januar 2019 debuterer hun som solist med Det Norske Blåseensembles i nyttårskonserten på Sarpsborg Scene. Foran et stort orkester for alle første gang.
Da Sarpsborg kulturskole skulle formidle et av sine mange og unge talenter til Det Norske Blåseensembles nyttårskonsert, falt valget på Signe Marie Ludvigsen fra Hafslund. Hun grep trompeten med begge hender allerede som seksåring som ung aspirant i Sarpsborg Jente- og Guttekorps. Når hun innimellom løsner grepet, er det for å spenne på seg skiene eller løpeskoene sammen med Varteig IL. 
 
Inspirert av kulturskolelærer 
Ved kulturskolen får hun undervisning med fordypning av Cato Johannessen. Hun spiller i Sarpsborg jente- og guttekorps og i RØST (Regionkorps Øst); et elitetilbud for talentfulle og ambisiøse skolekorpsmusikanter. 
 
– Jeg synes det er veldig gøy å være med på så mye forskjellig, men det er hos Cato jeg har lært mest og fått størst motivasjon, smiler Signe. 
 
Det er også i samarbeid med Cato hun har funnet frem til verket hun skal fremføre på Sarpsborg Scene. 
 
– Jeg skal spille ‘El Cid’ av Bert Appermont. Jeg har jobbet mye med det og gleder meg veldig til å spille foran det store orkesteret, sier den unge trompetisten. 
 
Viktig samarbeid 
Det Norske Blåseensemble setter stor pris på det gode samarbeidet med kulturskolene i fylket. Å støtte fremtidens musikere er hevet til ensemblets høyeste strategiske nivå og nyttårskonsertene er én av de årlige anledningene for å inkludere fylkets unge stjerneskudd. Kulturskolene er i dialog med ensemblet gjennom året og anbefaler sine respektive unge og fremadstormende talenter til konserten. 
 
  
 
  
 

andre relaterte nyheter

DSC09862
Klassisk musikk, Klassisk improvisasjon, Annet
Mer musikk på hjemmebane
LES MER
Wigum_Facebook_980x650
Annet
Mr.#Sniksymfonisering på Haldens tak
LES MER
Guro_980x650
Annet
Guro Kristine Kitterød: Ung trombonist med store planer
LES MER
DET NORSKE BLÅSEENSEMBLE
Tollbugata 4-6, 1767 Halden, P.B. 122,
N-1751 Halden, Norway
TEL: +47 69 17 82 50 (09.00-15.00)
HOVEDSPONSOR:
KynCMYK%20lang_ramme_2017
Det Norske Blåseensemble er støttet av Kulturdepartementet, Østfold Fylkeskommune og Halden kommune.