dnbe_3D_no-svart-trykk
Inger Johanne Berg. Fløytist i Det Norske Blåseensemble.

Oppriktig glad i Bach

Aktuell som fløytesolist i konsertene «Bach – Heinichen – Bach»;
Når Inger Johanne Berg forbereder seg til ny konsert går hun riktig grundig til verks. Og det har hun selvsagt også gjort før hun skal fremføre Johann Sebastian Bachs Orkestersuite nr. 2 i konsertene «Bach – Heinichen – Bach».
Hun er en anerkjent fløytist her til lands og er –  i tillegg til sitt daglige virke i Halden – attraktiv som solist og kammermusiker. Inger Johanne er også etterspurt som vikar i andre norske orkestre. Hun har vært ansatt i Det Norske Blåseensemble siden 2008. Når vi treffer den travle damen mellom slagene, er det nettopp ensemblet hun har lyst til å snakke om.
 
– Jeg er glad for muligheten Det Norske Blåseensemble gir meg til å dykke ned i det historiske materialet.  For eksempel har jeg har fått traversofløyte (forløper til dagens tverrfløyte Red.anm.) og midler til å lære meg denne. Dette gir meg innblikk i hvordan musikken ble framført på den tiden, og selv om jeg spiller på moderne fløyte på disse konsertene synes jeg det er en verdifull erfaring å ha med meg, sier Inger Johanne.
 
 
PRIVATTIMER HOS BAROKKSPESIALISTER
 
I sine forberedelser har hun blant annet tatt timer hos eksperter på tidsriktige instrumenter. Senest i London hos den anerkjente barokkfløytisten Lisa Beznosiuk – som spilte nettopp Bachs Orkestersuite nr. 2 med Det Norske Blåseensemble for noen år siden.
 
– Så gjør jeg tilpasninger for å få ting til å fungere på moderne fløyte.  Det er også viktig for meg å gjøre musikken til min egen, forklarer Inger Johanne. 
 
 
ALLSIDIG MUSIKER
 
– Jeg gleder meg til å fremføre orkestersuiten sammen med mine dyktige kolleger.  Stian Aareskjold har arrangert den for en liten besetning, noe som kler musikken godt.  Jeg vil tro alle drar kjensel på sistesatsen, Badinerie, et av fløytelitteraturens mest kjente stykker.
 
Inger Johanne har studert fløyte ved Norges musikkhøgskole og Guildhall School of Music and Drama.  Før hun gikk i gang med dette, studerte hun kirkemusikk ved musikkhøgskolen i to år.  

 
– I forbindelse med orgelstudiene spilte jeg også mye Bach. Jeg er veldig glad i musikken hans, sier Inger Johanne som avslutter med å ønske Østfold-publikummet hjertelig velkommen til konsert.

andre relaterte nyheter

INGEBORG2%20980x650
Tidligmusikk
Spanske cellotoner fra ung solist
LES MER
HANNAH%20980x650
Tidligmusikk
Lystig arie fra fyldig stemme
LES MER
Nina_Gravrok%20980x650
Tidligmusikk
Glitter, glamour og klassiske bravurnumre
LES MER
DET NORSKE BLÅSEENSEMBLE
Tollbugata 4-6, 1767 Halden, P.B. 122,
N-1751 Halden, Norway
TEL: +47 69 17 82 50 (09.00-15.00)
HOVEDSPONSOR:
KynCMYK%20lang_ramme_2017
Det Norske Blåseensemble er støttet av Kulturdepartementet, Østfold Fylkeskommune og Halden kommune.