dnbe_3D_no-svart-trykk
Kammerfest2_TrondG_KnutH_980x650

Kammerfest til folket

For fjerde gang er Det Norske Blåseensemble beæret med en invitasjon til Kammerfest i Østfolds festivaluke, med startskudd lørdag 20. mai. Vi deltar på avslutningen søndag 28. mai – i Hydrogenfabrikken i Fredrikstad – i konserten som omtales av festivalledelsen som årets høydepunkt.
I startgropa før festivalåpning møter vi to kammerfeststemte karer – festivalsjef Knut Henriksen og multimusiker Trond Gudevold – på pub. Nærmere bestemt på Siste Reis ved jernbanestasjonen i Halden. Her skal musikken møte folket i konsert lørdag 20. mai.
 
 
Treffer folk der de er
 
Pubkonserten stiller seg i rekken av spennende prosjekter som skal realiseres i løpet av en hektisk festivaluke. Og pubkonserter vil det også bli på Nye Neptun Pub i Sarpsborg, på West End Fredrikstad og på Vertshuset på Skjærhalden. Dette som en del av festivalens grunnleggende filosofi om å treffe folk med musikken der de er.
 
– Foregående år har stemningen formelig stått i taket under disse konsertene! Publikum er en blanding av stedets stamgjester, noen av våre tilhengere og tilfeldig forbipasserende som har latt seg lokke til innsiden av den gode stemningen, smiler Knut Henriksen.
 
Pubkonsertene er åpne for alle, og det økonomiske bidraget vil være frivillig ved at hatten blir sendt rundt – uten Vipps og kortautomat, står det å lese på festivalens hjemmeside.
 
 
60 medvirkende i en fest av et program
 
Av øvrig innhold trekker Henriksen frem årets festivalprofil, Emil Jonason; en av Europas beste klarinettister og omtalt som en magiker med sitt instrument. Emil inviterer også alle klarinettister (både profesjonelle og glade amatører) fra fylket til en regelrett «klarinetthorde» i samspill med ham selv i verket A.T.L.A. Emil spiller klarinettsoloen og «klarinetthorden» akkopagnerer. Da får man også en anledning til å stifte bekjenskap med Emil som selv vil lede innstudering og fremføring av verket.  

I tillegg får man høre den fabelaktige Engegård-kvartetten og det nystartede Østfold Serenadeensemble. Sistnevnte spiller forøvrig konsert i Kommandantgården på Fredriksten festning i Halden, lørdag 27. mai. I alt 60 musikere medvirker i konserter i Fredrikstad, Hvaler, Halden, Sarpsborg, Spydeberg og Moss. 
 

Fokus på lokale krefter
 
Kammermusikk i Østfold er opptatt av å tilby musikk av topp kvalitet, samtidig som de er en attraktiv møteplass for musikere med både nasjonalt og internasjonalt format. Henriksen vektlegger festivalens genuine fokus på å vise frem Østfolds mange toppmusikere, både i form av unge talenter og etablerte profesjonelle musikere.
 
– Rekrutteringen til norsk kammermusikk er viktig for oss, og vi legger stor vekt på å ha med unge mennesker både som utøvere og publikum, avslutter Knut Henriksen.

andre relaterte nyheter

DSC09862
Klassisk musikk, Klassisk improvisasjon, Annet
Mer musikk på hjemmebane
LES MER
Wigum_Facebook_980x650
Annet
Mr.#Sniksymfonisering på Haldens tak
LES MER
Guro_980x650
Annet
Guro Kristine Kitterød: Ung trombonist med store planer
LES MER
DET NORSKE BLÅSEENSEMBLE
Tollbugata 4-6, 1767 Halden, P.B. 122,
N-1751 Halden, Norway
TEL: +47 69 17 82 50 (09.00-15.00)
HOVEDSPONSOR:
KynCMYK%20lang_ramme_2017
Det Norske Blåseensemble er støttet av Kulturdepartementet, Østfold Fylkeskommune og Halden kommune.