dnbe_3D_no-svart-trykk
HansL%C3%B8vlien

Holder norsk kulturarv levende

Hans Løvlien (21) har sørget for at hatten henger høyt i årets Fargespill Østfold-forestillinger i Halden. Den sparker han elegant av stokken i ekte hallingkast!
Folkedanseren fra Moss har sparket ned sin andel hatter gjennom årene. Han debuterte allerede som 4-åring, da moren ‘dro ham med’ på egen dansegruppe. I mangel på folkedansgrupper for barn, måtte tilværelsen som aktiv danser vente til fylte 8.
 
Engasjert instruktør 

Som voksen bidrar han selv til at barn og unge i BUL Sarpsborg får anledning til å lære tradisjonsrik dans. BUL Sarpsborg er et lokallag i Norges Ungdomslag (NU); en kulturorganisasjon på tvers av generasjonene med barn og unge som hovedmålgruppe.
 
– BUL Sarpsborg ble stiftet i 1915 og er fylkets eneste folkedansgruppe for barn og ungdom, forteller Hans stolt.
 
Selv er han hovedinstruktør på barnegruppen. En fin liten danseglad gjeng bestående av seks barn, kan han fortelle. Så er han også medinstruktør i gruppen som teller åtte ungdommer.
 
Fra Flere Farger til Fargespill Østfold
 
Hans har danset i Flere Farger Sarpsborg i deres forestillinger. Det var nettopp der Dina Billington, kunstnerisk leder i Fargespill Østfold, ble oppmerksom på ham. Dina inviterte både Hans og hans folkedansende samboer, Emilia Midtbø Christensen (19), til Halden.
 
– Hans er en flott fyr og jeg synes det er så fint at han holder norsk kulturarv levende. Både ved å danse selv og det at han lærer bort til andre, skryter Dina.
 
Han gleder seg til forstillingene i Halden og får ikke fullrost konseptet Fargespill.
 
– De tidligere erfaringene jeg har hatt med Flere Farger i Sarpsborg har gjort meg oppmerksom på den unike muligheten ungdommene fra så mange ulike kulturer har til å samles. For meg personlig er det å se et helt kor med så mange nasjonaliteter utrolig sterkt. Ikke bare låter det kjempefint, men de stråler og det er ubeskrivelig vakkert å se på, avslutter Hans Løvlien.

andre relaterte nyheter

DSC09862
Klassisk musikk, Klassisk improvisasjon, Annet
Mer musikk på hjemmebane
LES MER
Wigum_Facebook_980x650
Annet
Mr.#Sniksymfonisering på Haldens tak
LES MER
Guro_980x650
Annet
Guro Kristine Kitterød: Ung trombonist med store planer
LES MER
DET NORSKE BLÅSEENSEMBLE
Tollbugata 4-6, 1767 Halden, P.B. 122,
N-1751 Halden, Norway
TEL: +47 69 17 82 50 (09.00-15.00)
HOVEDSPONSOR:
KynCMYK%20lang_ramme_2017
Det Norske Blåseensemble er støttet av Kulturdepartementet, Østfold Fylkeskommune og Halden kommune.