dnbe_3D_no-svart-trykk
Atle_bilde

Hjemmekjær rocker

Heseblesende tempo til tross, finner Atle Pettersen tid til å treffe Det Norske Blåseensemble til en liten førjulsprat. Om de kommende julekonsertene i Sarpsborg og Fredrikstad. Om programleder-rollen i Beat for Beat. Om å synge i regnet og om mamma i Skien.
Senest i sommer stod vi på samme scene – på Allsang på Grensen – der vi akkompagnerte Atle og hans ”partner in crime”, Stian Blipp, i en solid smakebit av deres forestilling Singin’ in the rain på Folketeateret. I disse dager synger og stepper guttene fire show i uken – i 10000 liter vann! Dette i tillegg til Atles øvrige tettpakkede program.
 
– Vi er nettopp ferdig med å spille inn kommende Beat for Beat-sesong, forteller Atle.
 
Han er svært fornøyd med resultatet og føler at han nå har fått et sterkere eierskap til programmet.
 
– Innspillingen av siste sesong har vært veldig morsom. Jeg har fått mer tid og ro nå. Det er så takknemlig å få stå der og høre på flinke folk! Jeg er spesielt godt fornøyd med castingen i kommende sesong. En nydelig miks av folk som er kjente og mindre kjente. Det er bare å begynne å glede seg, smiler Atle fornøyd.


Gleder seg til Østfoldkonserter 

Andre julekonserter enn de to med DNBE har ikke Atle tid til i år. Og han gleder seg stort til å synge med Reidun Sæther. De to har nemlig aldri tidligere delt scene.
 
– Repertoaret begynner å falle på plass i disse dager. Det blir så bra! Å spille med Blåseensemblet er noe av det kuleste jeg gjør, skryter Atle.
 
Rocker-Atle overrasker oss en smule på spørsmålet om hvilken julesang som er hans personlige favoritt.
 
–  Nå tennes tusen julelys, svarer han kontant.  – Jeg elsker å synge den. Den gir meg en helt spesiell ro, smiler han.
 
Ro får han også hos mamma i Skien. Dit reiser han aller helst til jul. Da vanker det sofakos, Donald Duck på TV, en velfylt julestrømpe og tid til å treffe gamle venner.
 
– Det skjer så mye hele året. Julen er den eneste tiden der jeg har mer enn èn dag fri, sier Atle med drømmende blikk.
 
Og det er ikke Skien har drømmer om akkurat nå. I år gjør han nemlig et hederlig unntak fra Skien-tradisjonen. Han tar seg en pust i bakken og reiser på ferie til varmere strøk. Det er velfortjent etter en hel sesong syngende i regnet, synes vi!

Men før Atle kan reise på velfortjent ferie skal han altså stå på scenen i Sarpsborg og Fredrikstad i tospann med Reidun Sæther. Han er svært glad i Østfoldpublikummet og understreker at han gleder seg stort!

andre relaterte nyheter

DSC09862
Klassisk musikk, Klassisk improvisasjon, Annet
Mer musikk på hjemmebane
LES MER
Wigum_Facebook_980x650
Annet
Mr.#Sniksymfonisering på Haldens tak
LES MER
Guro_980x650
Annet
Guro Kristine Kitterød: Ung trombonist med store planer
LES MER
DET NORSKE BLÅSEENSEMBLE
Tollbugata 4-6, 1767 Halden, P.B. 122,
N-1751 Halden, Norway
TEL: +47 69 17 82 50 (09.00-15.00)
HOVEDSPONSOR:
KynCMYK%20lang_ramme_2017
Det Norske Blåseensemble er støttet av Kulturdepartementet, Østfold Fylkeskommune og Halden kommune.