dnbe_3D_no-svart-trykk
Sven Olsen (teknisk produsent) og Kjell-Erik Lund (teknisk assistent), båtbyggere i Det Norske Sjørøverensemble

Heltene bak scenen

Teknikere om dagen – båtbyggere om natten
– Vi skulle så gjerne hatt en planke, sa markedsavdelingen. De hadde fått en lys idé om at barna som besøkte konsertene «Sanger fra Kaptein Sabeltanns rike» kanskje ville synes det var gøy å ”gå planken” etter konsertene. – Det ordner seg, svarte Sven og Kjell-Erik. Og leverte en sjørøverskute.
Gutta i DNBEs tekniske avdeling er ikke så synlige for folk flest. De frakter, fikser, løfter, rigger, kobler, skrur og sørger for vellyd. De er først på plass på alle spillesteder – og reiser sist hjem. Når publikum dukker opp og konsertene spilles, jobber de like hardt i kulissene og sørger for at alt går knirkefritt for seg.
 
Og når markedsavdelingen ønsker seg en planke, bygger de like gjerne en båt. Selvsagt på et egenkomponert trykk-knapp patent som gjør båten sammenleggbar og lett å frakte.
 
 
MORO FOR LITEN OG STOR
 
Hundrevis av barn i Halden, Sarpsborg og Moss har den siste uken hatt stor glede av guttas prakteksemplar av en sjørøverskute. Her har de trygt gått planken, hoppet i havet (uten å bli bitt av den grønne, kjempeskumle bade-krokodillen) og røvet gullpenger til stor begeistring. Rundt skuta har de også møtt sjørøverkapteinen vår, bestyrerinnen og alle småmatrosene fra konserten. Til ellevill glede – for både store og små.
 
Sven og Kjell-Erik har bivånet det hele fra kulissene – slik de pleier å gjøre det.
 
– Det er på tide at gutta får litt heder og ære, sa markedsavdelingen. De ble enige om å lage en artikkel og dele den på Facebook.
 
Det Norske Blåseensemble er mer enn 24 flotte musikere på scenen. I konsertene «Sanger fra Kaptein Sabeltanns rike» sørget Sven Olsen (teknisk produsent) og Kjell-Erik Lund (teknisk assistent) for at opplevelsen startet i foajeen – lenge før den første tonen var slått an – og varte i en hel time etter at scenen stod tom.
 
Det Norske Blåseensemble er svært takknemlige for den ekstraordinære innsatsen.
Gå planken og hopp i havet – dette var gøy!
Sjørøverskute underveis!

andre relaterte nyheter

DSC09862
Klassisk musikk, Klassisk improvisasjon, Annet
Mer musikk på hjemmebane
LES MER
Wigum_Facebook_980x650
Annet
Mr.#Sniksymfonisering på Haldens tak
LES MER
Guro_980x650
Annet
Guro Kristine Kitterød: Ung trombonist med store planer
LES MER
DET NORSKE BLÅSEENSEMBLE
Tollbugata 4-6, 1767 Halden, P.B. 122,
N-1751 Halden, Norway
TEL: +47 69 17 82 50 (09.00-15.00)
HOVEDSPONSOR:
KynCMYK%20lang_ramme_2017
Det Norske Blåseensemble er støttet av Kulturdepartementet, Østfold Fylkeskommune og Halden kommune.