dnbe_3D_no-svart-trykk
Guro_980x650
Foto: Veronica Van Groningen

Guro Kristine Kitterød: Ung trombonist med store planer

Guro Kristine Kitterød (16) tok ladegrep på trombonen allerede som sjuåring. Siden har hun knapt sluppet taket. Nå briljerer hun som Det Norske Blåseensembles håndplukkede unge solist i Nyttårskonserten på Blå Grotte.
Sarpejenta Guro Kristine har funnet seg godt til rette ved Fredrikstad kulturskole, som kunne formidle sitt formidable trombonetalent til Det Norske Blåseensemble. I Nyttårskonserten 2019 på Blå Grotte fremfører hun 2. og 3. sats fra Concertino op. 45av Lars Erik Larsson.
 
– Jeg synes det er utrolig stas å bli plukket ut. Det er jo mange som er flinke. Men jeg gleder meg veldig, smiler Guro sjenert. 
 
Tross sin unge alder er hun en rutinert musiker. Blant annet er hun en del av Barrath Dues talentprogram for unge blåsere. Der måtte det prøvespill til og hun deltar på sitt fjerde år. Dessuten har hun kvalifisert seg til Ungdommens Musikkmesterskap hele fire ganger og har nådd helt til finale i 2017. I januar 2019 venter ny finale på det unge talentet.  
 
Som de fleste andre blåsere har hun tråkket sine musikalske barnesko i skolekorps – noe hun fortsatt finner stor glede i. Det er Varteig og Hafslundsøy skolekorps som nyter godt av Guro Kristines talent. 
 
Skolehverdagen tilbringer hun på St. Olav vgs. ved linjen Studiespesialiserende. Utdanningsretning i ungdomsårene til tross er det kultur og musikk som henger aller høyest. Ved kulturskolen i Fredrikstad har hun fått anledning til å avlegge flere engelske musikkeksamener i et utvekslingsprogram med Royal School of Music. 
 
– Jeg drømmer om å være solist for de aller største orkestrene i verden, smiler Guro Kristine. Og hun starter med det største profesjonelle orkesteret i Østfold.  
 
Viktig samarbeid 
Det Norske Blåseensemble setter stor pris på det gode samarbeidet med kulturskolene i fylket. Å støtte fremtidens musikere er hevet til ensemblets høyeste strategiske nivå og nyttårskonsertene er én av de årlige anledningene for å inkludere fylkets unge stjerneskudd. Kulturskolene er i dialog med ensemblet gjennom året og anbefaler sine respektive unge og fremadstormende talenter til konserten. 
 
 
 
 
 

andre relaterte nyheter

DSC09862
Klassisk musikk, Klassisk improvisasjon, Annet
Mer musikk på hjemmebane
LES MER
Wigum_Facebook_980x650
Annet
Mr.#Sniksymfonisering på Haldens tak
LES MER
Vilde_980x650
Annet
Vilde Hersleth: Virtuos gårdsjente årets nyttårstalent i Moss
LES MER
DET NORSKE BLÅSEENSEMBLE
Tollbugata 4-6, 1767 Halden, P.B. 122,
N-1751 Halden, Norway
TEL: +47 69 17 82 50 (09.00-15.00)
HOVEDSPONSOR:
KynCMYK%20lang_ramme_2017
Det Norske Blåseensemble er støttet av Kulturdepartementet, Østfold Fylkeskommune og Halden kommune.