dnbe_3D_no-svart-trykk
Barna_peter%20og%20ulven
Trengsel før forestillingen "Peter og Ulven" på Sarpsborg Scene. Foto: Det Norske Blåseensemble. (Publisert med tillatelse).

Eventyr på Sarpsborg Scene

Denne uken får 3000 skolebarn i Sarpsborg kommune se den spennende animasjonsfilmen om Peter og Ulven med levende musikk fremført av Det Norske Blåseensemble på Sarpsborg Scene. Forestillingen er et samarbeid mellom Østfold kulturutvikling og Det Norske Blåseensemblet og er en del av programmet for Den kulturelle skolesekken Østfold.
– Filmen er morsom og ganske trist! Vi har sett den i musikktimen tidligere. Men da var det jo ikke skikkelig musikk til, da. Det var morsomt å høre «stemmene» til dyrene på instrumentene, smiler to fornøyde jenter etter forestillingen.  


Russisk kulturskatt på pensum

Filmen om lille Peter som bor sammen med bestefaren sin er regissert av britiske Suzie Templeton og vant blant annet «Oscar» for beste animerte kortfilm i 2007. Musikken til det russiske eventyret er iørefallende vakkert skrevet av komponisten, dirigenten og pianisten, Sergei Prokofiev.
 
Dirigent Halldis Rønning åpner forestillingen ved grundig å presentere musikerne og instrumentene bak lydene til Peters venner; en fugl, en katt og en vimsete and. Peter får ikke lov til å gå utenfor gjerdet hvor ulven ligger på lur, men en vakker vårdag lurer Peter og vennene seg på utsiden. Dagen forvandler seg til et spennende eventyr når ulven plutselig dukker opp.
Ensemble2_peter%20og%20ulven
Det Norske Blåseensemble og dirigent Halldis Rønning i "Peter og Ulven" på Sarpsborg Scene. Foto: Det Norske Blåseensemble.
Blid med skolefri


Og barna i dagens to fullsatte saler lot seg rive med av bilder, musikk og av historien om Peter og vennene hans.
 
– Hva synes du var finest, da?, spør vi en glad gutt på vei ut til bussen som venter på å frakte elevene trygt tilbake til skolen.
 
– At Peter lot ulven leve, selv om han spiste opp en av vennene hans. Det var ganske fint. Og det at vi fikk litt fri fra skolen i dag, smiler lysluggen.
  
 
 

andre relaterte nyheter

DSC09862
Klassisk musikk, Klassisk improvisasjon, Annet
Mer musikk på hjemmebane
LES MER
Wigum_Facebook_980x650
Annet
Mr.#Sniksymfonisering på Haldens tak
LES MER
Guro_980x650
Annet
Guro Kristine Kitterød: Ung trombonist med store planer
LES MER
DET NORSKE BLÅSEENSEMBLE
Tollbugata 4-6, 1767 Halden, P.B. 122,
N-1751 Halden, Norway
TEL: +47 69 17 82 50 (09.00-15.00)
HOVEDSPONSOR:
KynCMYK%20lang_ramme_2017
Det Norske Blåseensemble er støttet av Kulturdepartementet, Østfold Fylkeskommune og Halden kommune.