dnbe_3D_no-svart-trykk
Britt_980x650
Foto: Veronica Van Groningen

Et liv med musikk

Det var fløytist Britt Sairanen (17) egentlig skulle bli. Akkurat som bestevenninnen. Så viste det seg at det var klarinetten hun umiddelbart fikk lyd i, da hun som åtteåring meldte seg inn i Idd skolekorps. Siden har det vært Britt og klarinetten.
Ni år og tusen øvetimer senere er Britt håndplukket til å være Det Norske Blåseensembles unge solist i Nyttårskonsert 2019 i Brygga kultursal. Britts første solistopplevelse foran et så stort ensemble. 
 
– Nå kjenner jeg på alle følelsene på én gang. Jeg gleder meg og gruer meg. Og er både spent og nervøs, smiler hun.
 
 Travel musikkhverdag
Utrent i store ensembler er hun definitivt ikke. Britt spiller fortsatt i Idd skolekorps i tillegg til Tistedalens Musikforening og i RØST (Regionkorps Øst); et elitetilbud for talentfulle og ambisiøse skolekorpsmusikanter. 
 
Til daglig er hun elev ved musikklinja på Greåker vgs. der hun stortrives.
 
– Der er det så godt miljø og jeg har det kjempefint! Nå er det musikk fra morgen til kveld, ler hun. 
 
Gode lærere 
I all hovedsak er det ekteparet Mona Braaten Henriksen og Knut Henriksen som har ivaretatt og ivaretar Britts utvikling som klarinettist. Knut var også den som først foreslo verket hun skal fremføre ved Nyttårskonserten i Brygga kultursal 5. januar. 
 
– Jeg gleder meg til å spille ‘Viktors Tale’ fra The Terminal av John Williams. Det er et utrolig morsomt stykke å jobbe med og et veldig godt forslag fra Knut, sier hun. 
 
 
Et liv med musikk 
Den målrettede unge klarinettisten drømmer om at musikken blir en livslang karriere. Derfor har hun lyst til å søke musikkutdanning i utlandet når Greåker-pendlingen og videregående skole tar slutt. 
 
– Det hadde vært stort å få litt impulser utenfra. Det er definitivt det jeg har aller mest lyst til, smiler Britt Sairanen.
 
 
Fremtidens musikere 
Å støtte fremtidens musikere er hevet til Det Norske Blåseensembles høyeste strategiske nivå.  De årlige tradisjonsrike nyttårskonsertene er én av anledningene godt egnet til å inkludere fylkets unge stjerneskudd. 
 
 
 
 
 
 

andre relaterte nyheter

DSC09862
Klassisk musikk, Klassisk improvisasjon, Annet
Mer musikk på hjemmebane
LES MER
Wigum_Facebook_980x650
Annet
Mr.#Sniksymfonisering på Haldens tak
LES MER
Guro_980x650
Annet
Guro Kristine Kitterød: Ung trombonist med store planer
LES MER
DET NORSKE BLÅSEENSEMBLE
Tollbugata 4-6, 1767 Halden, P.B. 122,
N-1751 Halden, Norway
TEL: +47 69 17 82 50 (09.00-15.00)
HOVEDSPONSOR:
KynCMYK%20lang_ramme_2017
Det Norske Blåseensemble er støttet av Kulturdepartementet, Østfold Fylkeskommune og Halden kommune.