ronjakeyvan

Det aller fineste

Ronja Keyvan (18) fra Sarpsborg har allerede rukket å synge i semifinalen i Norske Talenter, i landsfinalen i UKM og i 2017 gav hun ut sin første singel. Allikevel er hun litt nervøs foran årets Fargespill Østfold-forestillinger. Da skal hun nemlig synge kurdisk musikk for aller første gang.
Ronja er født i Norge, og familien kommer opprinnelig fra Iran.  Som barn elsket hun persisk og kurdisk musikk, men etterhvert glemte hun denne og begynte å høre på amerikansk pop. Nå har hun begynt å grave litt i foreldrenes bakgrunn og funnet mange musikalske skatter.
 
– Mamma hjelper meg med rett uttale og til å forstå tekstene. Musikken er krevende og det er en spesiell måte å synge på. Det kan være vanskelig å treffe de høye tonene og man må ha god kontroll på stemmen, forklarer Ronja.
 
Stolt av egen kultur
 
Nylig var familien i Iran, og Ronja benyttet anledningen til å kjøpe seg tradisjonell kjole og hodepryd – som hun gleder seg til å bruke i forestillingene.
 
–  Selv om jeg gruer meg litt til å synge på kurdisk så gleder jeg meg til å vise frem kulturen min. Jeg er veldig stolt, smiler hun.
 
 
Forstår hverandre bedre
 
Til daglig er Ronja elev ved Greåker videregående skole. I fritiden er det musikk og Fargespill som gjelder.
 
– Det er så fint at det er så mange ulike kulturer med i Fargespill. Det å bli kjent med hverandre gjennom musikk og dans er en fin reise. I tillegg til sang og dans, lærer vi å forstå hverandre bedre. Og det er kanskje det aller fineste, avslutter Ronja.

andre relaterte nyheter

borregaard 980x650 alt2
Annet
Lyden av stolt historie
LES MER
barna peter og ulven
Annet
Eventyr på Sarpsborg Scene
LES MER
dsc01062
Annet
– Njuter av Halden
LES MER
Det Norske Blåseensemble
Tollbugata 4-6, 1767 Halden, P.B. 122,
N-1751 Halden, Norway
TEL: +47 69 17 82 50 (09.00-15.00)
HOVEDSPONSOR:
kyncmyk lang ramme 2017