dnbe_3D_no-svart-trykk
17457351_10154996523485056_6396833490201505605_n
Foto: Flere Farger Halden

17. mai i Flere Farger

Nytt og fargerikt samarbeid
Det Norske Blåseensemble inviterer tradisjonen tro til storslått grunnlovsfeiring og Gallakonsert i Brygga Kultursal. I år er vi ekstra stolte av å presentere barna fra Flere Farger Halden på scenen. I all sin fargerike prakt er de en vakker gjenspeiling av nåtidens Halden – og de vil lede an i allsang til nasjonalsangen.
Nylig kunne abonnenter av Halden Arbeideblad lese om Det Norske Blåseensembles invitasjon til Flere Farger Halden til nasjonaldagsfesten. Dette kommer som en følge av at produksjonssjef Heidi Raude nylig fikk med seg Flere Fargers forestilling – og et ønske om å bidra til at det fargerike barneensemblet skal kunne fortsette sin drift i byen.

– Jeg ble rett og slett litt lei meg da jeg hørte at Flere Farger Halden er i en utsatt posisjon grunnet manglende finansiering. Vi i blåseensemblet begynte å tenke litt på hva vi kan gjøre for å bidra til at det unge musikkensemblet kan beholdes i Halden. Da ble tanken sådd for et samarbeid på 17. mai, sier Raude. 


Fornøyde ildsjeler

Initiativtakerne Dina og Ove Billington kan fortelle at barna allerede er i gang med pugging av teksten til Ja, vi elsker dette landet.

– Det er fantastisk flott at et profesjonelt ensemble som Det Norske Blåseensemble inviterer oss med, smiler Dina Billington. 

Det unge ensemblet har gjort flere store oppdrag den siste tiden, blant annet da Kong Harald gjestet Norske Skogs Saugbrugs i april i år. 

– Det vi håper å kunne bidra til under gallaforestillingen, er å speile hvordan 17. mai er i dag med barn fra forskjellig bakgrunn i forskjellige fargerike nasjonaldrakter, fortsetter hun. 

I tillegg til Flere Fargers innslag, vil den anerkjente fiolinisten Alte Sponberg være solist. Hele ensemblet ledes av dirigent Rolf Gupta. De to sistnevnte har begge imponerende merittlister – nasjonalt og internasjonalt. 

Årets konsertprogram byr på et utvalg av tradisjonsrike og nasjonalromantiske sanger så vel som et musikalsk sideblikk på historiske hendelser og åndsretninger i Europa.
 
Beethovens Fiolinkonsert Op. 61 ble skrevet i løpet av noen få hektiske uker mot slutten av 1806; i en tid der den franske revolusjonen satte sitt preg på hele Europa. Beethoven var en stor beundrer av den franske revolusjons idealer, som formet et nytt Europa og som skulle danne grunnlaget for Norges Grunnlov.
  • Foto: Flere Farger Halden

  • Foto: Flere Farger Halden

  • Dina Billington, Ove Billington og Heidi Raude. Foto: DNBE

PROGRAM

Oscar Borg – Generalstabens Honnørmarsj
Johan Svendsen, arr. Geir Holm – Rapsodi nr. 1   
Ludwig Van Beethoven, arr. Stian Aareskjold –  Fiolinkonsert i D-dur, Op 61, 2. sats 
Edvard Grieg, arr. Alf Aardal  –  Norsk Dans op 35, nr. 3
Ludwig Van Beethoven, arr. Stian Aareskjold –  Fiolinkonsert i D-dur, Op 61, 3. sats 
B. Bjørnson/R. Nordraak – Ja, vi elsker dette landet


OM FLERE FARGER

Flere Farger Halden er et musikkensemble bestående av barn fra Os Skole, fortrinnsvis med innvandrerbakgrunn. Ensemblet ledes av Dina og Ove Billington. Forestillingene er de unges historie og eiendom. Det er deres sanger, danser, liv og røtter forestillingene bygger på. Opplevelsen bæres frem av et profesjonelt apparat, og inni denne rammen står barna og ungdommene og byr på seg selv, sin kultur og historie, på sitt nivå. Kulturtilbudet har høy inkluderingsfaktor og foregår i skoletiden. Det er gratis for alle å delta i Flere Farger Halden.
 
Flere Farger har som mål:
- at barn og ungdom fra hele verden skal kunne fortelle sine historier gjennom kulturarven sin
- at troen på at kunsten og kulturer de unge bærer med seg beriker og forandrer kulturlivet i Norge
- å gi deltakerne og publikum en opplevelse av mangfoldets underholdningspotensiale og kreativitet

andre relaterte nyheter

DSC09862
Klassisk musikk, Klassisk improvisasjon, Annet
Mer musikk på hjemmebane
LES MER
Wigum_Facebook_980x650
Annet
Mr.#Sniksymfonisering på Haldens tak
LES MER
Guro_980x650
Annet
Guro Kristine Kitterød: Ung trombonist med store planer
LES MER
DET NORSKE BLÅSEENSEMBLE
Tollbugata 4-6, 1767 Halden, P.B. 122,
N-1751 Halden, Norway
TEL: +47 69 17 82 50 (09.00-15.00)
HOVEDSPONSOR:
KynCMYK%20lang_ramme_2017
Det Norske Blåseensemble er støttet av Kulturdepartementet, Østfold Fylkeskommune og Halden kommune.