SISU_980x650
SISU, slagverkstrio. Foto: SISU/Lars Igesund.

SISU

Slagverkstrio

Slagverksensemblet SISU ble startet i 1993, og fungerer i dag som en base for utvikling og produksjon av konserter og forestillinger med utgangspunkt i slagverk. Ensemblet drives av musikerne Tomas Nilsson, Bjørn Skansen og Bjørn-Christian Svarstad, der Tomas Nilsson er kunstnerisk og daglig leder.

 
Utgangspunktet for SISU er samtidsmusikken men ensemblet har utfordret sjangerkonvensjonene gjennom hele karrieren. SISU er et fleksibelt ensemble både hva gjelder musikalsk uttrykk og sammensetning. Gjennom en slagferdig og ujålete tilnærming til musikk formidler SISU udiskutabel spilleglede enten de fremfører klassiske samtidsverk eller populærkulturelle slagere.
SISU har Norsk kulturråds ensemblestøtte siden ordningen ble innført. Dette sikrer driften av ensemblet.
 
SISU på scenen

SISU har som målsetning å tilnærme seg et internasjonalt publikum. Som utøvende ensemble har SISU gjort seg bemerket på en rekke internasjonale festivaler for samtidsmusikk. Publikum kan forvente en helhetsopplevelse når SISU går på scenen. Ved å inkorporere visuelle elementer i sine konserter skaper ensemblet et musikalsk rom som griper tilhørerne. Kommunikasjon er det viktigste stikkordet når SISU entrer scenen enten det er foran et dressert samtidspublikum eller intetanende klubbere. SISU går uansett slagkraftig til verks.
 
SISU på plate

SISU har ved flere anledninger transformert deres dynamiske sceniske fremførelser til studioinnspillinger. SISU debuterte på plate med Rolf Wallins Stonewave i 1994, og har siden gitt ut arbeider av Håkon Berge (Nanawatai) og Örjan Högberg (Out of Delusion) på CD. I 2002 samarbeidet SISU med Cikada duo og Hilde Torgersen på utgivelsen Will you give me to tell you, bestående av tolkninger av John Cages komposisjoner. SISU lanserte CDen Scratch! i 2003 med komposisjoner av Rolf Wallin, Henrik Hellstenius, Rob Waring og Tomas Nilsson/DJ Barabass.
Det Norske Blåseensemble
Tollbugata 4-6, 1767 Halden, P.B. 122,
N-1751 Halden, Norway
TEL: +47 69 17 82 50 (09.00-15.00)
HOVEDSPONSOR:
KynCMYK%20lang_ramme_2017