lydia 980x650

Lydia Bryngelsson (tidligere Moellenhoff)

I rollen som Cenerentola

Lydia Bryngelsson (tidligere Moellenhoff)  er født i USA og vokste opp i Tyskland. Hun studerte sang ved Musikkhøyskolen i Leipzig og på Universitet i Stavanger med Elizabeth Norberg-Schulz. Hun ble oppdaget av Anne Gjevang under Cesti sangkonkurransen for barokkopera i Østerrike i 2010, og ble deretter ansatt som solistpraktikant ved Den Norske Opera i sesongen 2011/2012.   
Der sang hun Andre Dame i Mozarts Tryllefløyten og rollene Fortuna og Minerva i Ulysses vender hjem av Claudio Monteverdi. Ragnhild Veire fra NRK skrev: «Også guden Fortuna/Minerva fikk en herlig snerten og sprudlende fremtoning i gjestesolisten Lydia Moellenhoff – en ung stjerne på vei oppover!».

I påfølgende sesong var hun tilbake på scenen i Bjørvika som Prinz Orlovsky i Johann Strauss Flaggermusen.

Siden det har hun medvirket i to urpremierer: Sigrid Vaalen i Kjell Habbestads opera Nenia under Oslo Operafestival og Ultima Festivalen, og senere rollen som Virginia Wolff i Peter Adelholds nyskrevne opera Orlando ved Staatstheater Braunschweig i Tyskland.

I 2016 sang hun Maddelena i Rigoletto av Giuseppe Verdi under Oslo Operafestival, i 2017 Tredje Dame i Opera Østfolds oppsetning av Tryllefløyten.

Som konsertsolist har Lydia blant annet sunget Petite Messe Solennelle av G. Rossini og Messe i D-dur av Antonin Dvorak. Takket være den store Bach-tradisjonen i Leipzig, der Bach var kantor i mange år, har Lydia sunget mye av J.S. Bachs musikk. Hun har sunget altpartiet i Juleoratoriet (kantater I-VI), Matthäuspasjonen, Johannespasjonen og flere av hans kantater. 
Det Norske Blåseensemble
Tollbugata 4-6, 1767 Halden, P.B. 122,
N-1751 Halden, Norway
TEL: +47 69 17 82 50 (09.00-15.00)
HOVEDSPONSOR:
kyncmyk lang ramme 2017