Olof Boman

Dirigent

Olof Boman er en av Sveriges mest interessante dirigenter og befinner seg akkurat nå midt i en internasjonal opera- og konsertkarriere. Etter sine studier i direksjon ved Kungliga Musikhögskolan i Stockholm har han fordypet seg i sin interesse for historisk fremføringspraksis av barokkens, klassisismens og romantikkens musikk, hvilket har ført til oppdrag med både moderne orkester så vel som orkester som spiller på originalinstrumenter.
 
I 2009 flyttet han til Berlin, noe som fikk stor betydning for hans fortsatte kunstnerskap og fra 2016 er han knyttet til Theater Bremen som Første gjestedirigent (Ständiger Gastdirigent). Aktuelle prosjekt er blant annet Lucia di Lammermoor (Donizetti) i Bremen, Orfeo ed Euridice (Gluck) på Norrlandsoperan og i Trondheim samt konsertprosjekt med blant annet Bremer Philharmoniker og Balthasar Neumann Chor und Ensemble.
 
Boman har også arbeidet med velrenommerte orkester som eksempelvis Akademie für Alte Musik Berlin, Konzerthausorchester i Berlin, Kammarakademie Potsdam, Bremer Philharmoniker, Balthasar Neumann Chor und Ensemble i Hamburg, Concerto Köln, Barokksolistene, Trondheimsolistene, Trondheim Symfoniorkester, Aalborg Symfoniorkester samt en rekke svenske orkestra.  
 
Han har også arbeidet med mange av Europas beste kor som eksempelvis Radiokören, Eric Ericssons Kammarkör, RIAS Kammerchor i Berlin, Det Norske Solistkor, Vocalconsort Berlin samt Danska radions vokalensemble (DR VokalEnsemblet).

Konserter

Det Norske Blåseensemble
Tollbugata 4-6, 1767 Halden, P.B. 122,
N-1751 Halden, Norway
TEL: +47 69 17 82 50 (09.00-15.00)
HOVEDSPONSOR:
kyncmyk lang ramme 2017