foto-magnus-selander mg 1234
Monica Zetterlund 80 år; m/Rigmor Gustafsson. Foto: Magnus Selander

Rigmor Gustafsson

Sang

Rigmor Gustafsson er unik på den skandinaviske jazzscenen. Hennes tre siste album har alle solgt til gull – noe sangerinnen fra Wärmland er helt alene om.
Da Rigmor i 2005 ble belønnet med sin første gullplate for hyllestalbumet Close to you, var det som første jazzproduksjon siden Monica Zetterlunds Varsamt i 1991.


 
Til albumet Alone with you (2007) skrev Rigmor all musikk og de fleste tekstene selv. For albumet vant Grammis i 2008 for beste svenske jazzplate.

Rigmors repertoar fikk ytterligere fasetter da hun i 2010 innledet et samarbeid med østerriske Radio String Qyartet Vienna. En unik strykekvartett som beveger seg helt fritt mellom genre. I blandingen fikk Rigmor skinne i det klassisk-moderne, det rytmiske og det improvisatoriske. Samarbeidet resulterte i albumet Calling You.
Rigmor Gustafsson har hele verden som scene og turnerer jevnlig med egen kvartett. I tillegg er hun også ofte gjesteartist i store produksjoner og TV-program; både i Sverige og internasjonalt.

Hun har mottatt en lang rekke stipendier, utmerkelser og priser for sin musikk, og i 2013 ble hun tildelt den mest prestisjefylte svenske jazzprisen av de alle: Kungliga Musikaliska Akademins Jazzpris.

Rigmor har hyllet Monica Zetterlund i konsertene Ooh! Monica på de største scener i Sverige i en årrekke. Østfoldpublikummet fikk stifte bekjentskap med Rigmor som solist med Det Norske Blåseensemble i september 2016 – i konsertene Magic Moments of Burt Bacharach. Det gleder oss å ønske Rigmor velkommen tilbake til Østfoldscenen. 
Det Norske Blåseensemble
Tollbugata 4-6, 1767 Halden, P.B. 122,
N-1751 Halden, Norway
TLF: +47 69 17 82 50 (09.00-15.00)
HOVEDSPONSOR:
kyncmyk lang ramme 2017