scholacantorum 980x650

Schola Cantorum

Kor

Gjennom hele sin historie har kammerkoret Schola Cantorum siktet høyt. Koret har markert seg internasjonalt og har gjort det til et varemerke å ha nyskrevet musikk på repertoaret. Begge deler kan føres tilbake til organisten, komponisten og dirigenten Knut Nystedt (1915–2014). I 1964 vendte han hjem fra studier i USA til Universitetet i Oslo, og startet et kor tilknyttet Institutt for musikk og teater. Koret rekrutterer fortsatt sine sangere derfra og fra Norges musikkhøgskole.
Dagens dirigent, Tone Bianca Sparre Dahl, begynte å dirigere Schola Cantorum i 2002. Under Dahl har koret for alvor markert seg i norsk musikkliv. De samarbeider jevnlig med utøvere på høyt nivå som Oslo Filharmoniske Orkester, Kringkastingsorkesteret, Det Norske Blåseensemble og Forsvarets stabsmusikkorps. Ensemblet har stor fleksibilitet og gjør alt fra nyskrevet musikk til folkemusikk og samarbeidsprosjekter med metallbandet Dimmu Borgir. De siste årene har Schola Cantorum turnert i blant annet Italia, Frankrike, Spania, Storbritannia, Ukraina, Tyskland, Sverige, Finland, Sør-Korea, Russland og Danmark.

Dahl fører Nystedts tradisjon for nyskrevet musikk videre. 
I 2013 gav koret ut en CD med tittelen Hymn to the Virgin. Denne innspillingen inneholder kirkemusikalske korverker viet Jomfru Maria. Flere av komponistene er ikke mye eldre enn korsangerne selv, men de har likevel markert seg som sterke videreførere av Knut Nystedts virke. Platen er Schola Cantorums andre under Dahls ledelse og ble Grammy-nominert i 2013 i klassen Best Engineered Album, Classical.

Koret feiret sitt 50 årsjubileum i 2014 og ble i jubileumsåret tildelt Universitetets ærespris for studentforeninger, for sin fremragende innsats innen frivillig studentaktivitet ved Universitetet.
Det Norske Blåseensemble
Tollbugata 4-6, 1767 Halden, P.B. 122,
N-1751 Halden, Norway
TLF: +47 69 17 82 50 (09.00-15.00)
HOVEDSPONSOR:
kyncmyk lang ramme 2017